December 17, 2017

Chipo Latkes (Chicken + Potato)


Make 13 medium size latkes

2 large + 2 medium potatoes, peeled
1/2 medium sweet onion, peeled, cut into medium chunks
1 medium glove garlic
7 oz chicken breast
2 eggs, room temperature
2 tablespoons mayonnaise
Salt, black ground pepper to taste
Oil for frying

Place, 1 medium potato, onion and garlic into food processor and process for 20 seconds. Add chicken, process more for 10 seconds and add eggs. Process until all ingredients are pureed.

Pour puree into a large bowl and add shredded on a large holes of grater rest of the potatoes. Mix well. Add mayonnaise, salt and pepper. Mix well.

Heat a lightly oiled griddle or frying pan over medium high heat. Pour or scoop the batter onto the griddle, using approximately 1/4 cup for each pancake. Brown on both sides and serve warm.


Дыруны с курятиной

На 13 блинчиков

2 большие + 2 средние по величине картофелины, очищенные от кожуры.
1/2 средней по величине головки лука, очищенного от кожуры и нарезанного на средние куски
1 зубец чеснока
200 грамм свежего мяса куриной грудки
2 яйца, комнатной температуры
2 столовэ ложки майонеза
соль и перец по вкусу
Масло для жарки

В чашу кухонного процессора складываем 1 среднюю картофелину, лук, чеснок и проворачиваем в течении 20 секунд. Добавлаем курятину и проворачиваем еще 10 секунд.

Добавляем айца и проворячиваем до получения пюре.

Выливаем пюре в большую посуду и добавляет натертую на крупной терке остальную картошку. Добавлярм майонез, соль и перец. Все хорошо перемешать.

Нагреть масло на сковороде и вылить дыруны. Жарить на обеих сторонах до золотистого цвета. Подать теплыми.


No comments: