December 31, 2017
Date roulade (egg-free ma'amul cookies)
Makes 20-30 cookies
For the filling
2 & 1/4 cups pitted dates (I prefer medjool, roughly chopped)
3 tablespoons vegetable oil
3 tablespoons water
1 tsp ground cardamom or finely grated unwaxed orange zest (optional)
For the dough
2 cups plain flour, plus extra for dusting if needed
1 tsp baking powder
Pinch of salt
2 & 1/2 tablespoons granulated sugar
6 tablespoons very soft butter (not melted)
1/4 cup vegetable oil
1/4 cup milk
1 tsp vanilla extract
Icing sugar, for dusting
Preheat your oven to 350 F (190°C/170°C) and line a baking tray with baking parchment.
For the filling, blend all the ingredients until you have a smooth texture with no visible date skin.
For the dough, mix all the dough ingredients together in a mixing bowl until they have all combined to a soft and slightly sticky dough. There's no need to use an electric mixer - it's very easy to do by hand. The mixture will start off looking too wet, but keep kneading and the dough will absorb all the liquid.
Roll out the dough between two pieces of baking parchment to a thin rectangle about 10 x 16 inches (40 cm x 25 cm) in size, and 3 mm thick - dust the paper with flour if it sticks.
Take off the top sheet of parchment and spread the filling on to the dough. If it gets too sticky, dip your spoon in water from time to time. Starting from the one long side, roll the dough into a roulade, using the parchment to help you roll. Then simply lift the parchment and separate the dough from it, and roll the dough a little more to seal the seam underneath the roulade.
Transfer the roulade to the lined baking tray. Score it at 1.5cm intervals using a sharp knife - to make it easier to cut the roulade after baking. Bake for 30 minutes until golden brown.
Remove from the oven and cool for about 15 minutes. Then dust with icing sugar and slice the roulade where you marked it before baking.
Струдель без яиц с финиковой начинкой
На 20-30 печений
Для начинки
2 и 1/4 чашки фиников, нарезанных
3 столовые ложки растительного масла
3 столовые ложки воды
1 чайная ложка кардамона или мелко тертая цедра одного апельсина
Для теста
2 чашки муки, плюс для подпыления, если необходимо
1 чайная ложка разрыхлителя
Щепотка соли
2 и 1/2 столовые ложки сахарного песка
6 столовых ложек очень мягкого сливочного масла
1/4 чашки растительного масла
1/4 чашки молока
1 ч.л. экстракта ванили
Сахарная пудра для посыпки готового изделия
Разогреть духовку до 350 ° F (190 ° C / 170 ° C) и выложить противень пергаментной бумагой.
Для начинки смешать все ингредиенты в чаше кухонного процессора и провернуть до фладкой смеси.
Для теста смешать все ингредиенты теста вместе в миске и вымешать руками до тех пор пока мука впитает всю влагу.
Раскатать тесто между двумя кусками пергаментной бумаги для выпечки до тонкого прямоугольника размером около 40 см x 25 см и толщиной 3 мм .
Снинать верхний лист пергамента и выложить начинку равномерно на тесто. Если начинка слишком липнет, то помочите ложку в воде и продолжайте распределять начинку. Свернуть тесто с начинкой рулетом. Нижний слой пергаментной бумаги может помочь в скручивании рулета. Выложить рулет швом вниз на приготовленный противень.
Острым ножом нанести надрезы с расстоянием 1.5-2 см. Поставить в нагретую духовку и выпекать 30 минут до золотистого цвета.
Вынуть и остудить в течении 15 минут. Используя надрезы, разрезать рулет до конца на печенья. Посыпать сахарной пудрой
Recipe from "The Palomar Cookbook: Modern Israeli Cuisine"
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment