February 07, 2018
Creamy Limoncello Italian Ricotta Cake
Serve 6 with medium size portions
2 cups ricotta cheese well drained
4 eggs
4 tablespoons sugar granulated
4 tablespoons limoncello creamy or not creamy
lemon zest from 1 lemon
Preheat the oven to 350 F (175°C) .
Grease or use non-stick spray to coat an 8 x 8 square baking pan. Set aside.
In a mixing bowl of stand mixer, whip the ricotta until creamy.
Add the eggs, one at a time. Make sure to scrape down the sides of the bowl.
Add the sugar, one tablespoon at a time. Scrape down the sides of the bowl.
Add the lemon zest and the liqueur. Beat until smooth.
Pour batter into greased 8 x 8 pan.
Bake in preheated oven for 30-35 minutes until light golden, firm and set.
Allow to cool before serving or can be refrigerated and served the next day.
If desired, garnish with small berries, mint leaves and drizzle with extra limoncello.
Ликерные пирожные из итальянского творога Рикотта
На 6 порций
2 чашки творога рикотта, хорошо отжатого
4 яйца
4 столовые ложки сахара
4 столовые ложки ликерa "Лимончелло"
лимонная цедра из 1 лимона
Разогреть духовку до 350 ° F (175 ° C).
Побрызгать антипригарным спреем формочку для выпечки размером 8 x 8 дюймов (20 х 20 см).
Миксером взбить рикотту до кремообразного состояния. Добавить по одному яйца.
Добавить сахар, по одной столовой ложке, лимонную цедру и ликер. Взбить до однородности.
Вылить тесто в приготовленную форму.
Печь в предварительно разогретой духовке в течение 30-35 минут до светло-золотистого цвета. Вынуть из духовки, дать остыть, желательно поставить остывшие пирожные в холодильник на несколько часов.
При желании, украсить ягодами, листьями мяты и сбрызгнуть ликером лимончелло.
Для тех, кто не знает ничего о лимончелло, почитайте в
Wikipedia
Recipe comes from She loves biscotti
No comments:
Post a Comment