Servings: 4 -6 servings
Ingredients
1 bunch of kale stems removed and finely chopped
Small bunch of fresh parsley stems removed and chopped
Small bunch of fresh cilantro stems removed and chopped
Small bunch of fresh mint stem removed and chopped
1 cup pomegranate seeds
1 cup cooked quinoa
1/2 cup dried apricots chopped
Pomegranate Vinaigrette
1/2 cup olive oil
2 Tb pomegranate molasses
2 Tb balsamic vinegar
1 tsp honey or agave to keep it vegan
1 tsp Dijon mustard
1 clementine zest + juice
1/4 tsp sumac
Salt and pepper to taste
Add all the chopped ingredients to a large bowl and toss together.
Then add all the dressing ingredients to a mason jar and shake very well until throughout mixed.
Toss the vinaigrette with the salad and use as much or little as you like.
Таббули салат с капустой Кале, гранатовыми зернами и лебедой
На 4 -6 порций
Ингредиенты
1 пучок капусты кале
Небольшой пучок свежей петрушки, мелко нерезанной
Небольшой пучок свежей кинзы, мелко нарезанной
Небольшой пучок свежей мяты, мелко нарезанной
1 чашка семян граната
1 чашка вареной лебеды (quinoa)
1/2 чашки кураги (сушеные абрикосы), мелко нарезанной
Гранатовый соус для салата
1/2 чашки оливкового масла
2 столовых ложки гранатовой мелассы
2 столовых ложки бальзамического уксуса
1 ч.л. меда или агавы
1 чайная ложка дижонской горчицы
Сок и свежая цедра одного мандарина
1/4 ч.л. сумака
Соль и перец по вкусу
Вырезать твердые части из капусты кале.
Положить все измельченные ингредиенты в большую миску и перемешать.
Затем добавить все ингредиенты для соуса в стеклянную посуду, перемешать и встряхнуть, чтобы хорошо перемешать.
Заправить соусом салат и дать постоять 20-30 минут.
Recipe comes from Little Ferraro Kitchen and "The Weeknight Mediterranean Kitchen" by Samantha Ferraro.
No comments:
Post a Comment