November 23, 2018

Quick Pear Salad Mediterranean style


Yield: serves 4

2 ripe but firm pears
juice of 1/2 lemon
4 cups arugula, other baby lettuce or spring mix
4 Tbsp walnuts
4-8 Tbsp crumbled blue cheese, Gorgonzola cheese or goat cheese
1/4 cup pomegranate seeds

Dressing

1 tsp Dijon mustard
3 Tbsp white wine vinegar (you can use balsamic and white wine vinegars to make 3 tablespoons of liquid)
1/4 cup light olive oil
1/8 teaspoon sumac (Mediterranean spice available in ethnic stores)
1/8 teaspoon sugar (optional)
salt and black pepper to taste

To make the dressing mix together the mustard, olive oil, sumac and vinegar in a small bowl. Season with salt and pepper to taste. Taste and decide if you need sugar.
Slice on mandolin the pear into 1/4 inch slices. Sprinkle the cut slices with the lemon juice to prevent browning, making sure all surfaces are covered.

Arrange arugula on 4 salad plates and top each pear slices. Scatter the nuts and blue cheese over the plates. Drizzle with the dressing and scatter pomegranate seeds all over, and season with fresh cracked black pepper.

Serve immediately.


Быстрый салат из груши по-средиземноморски

На 4 порции

2 спелые, но крепкие груши
сок 1/2 лимона
4 чашки рукколы или другух салатных листьев
4 столовые ложки грецких орехов
4-8 столовые ложки сыра горгонзола или козьего сыра
1/4 чашки семян красного граната

Соус

1 чайная ложка дижонской горчицы
3 столовые ложки белого винного уксуса (Вы можете использовать бальзамический и белый винный уксус вместе. Общее количество должно быть 3 столовые ложки)
1/4 чашки оливкового масла
1/8 чайной ложки сумака (средиземноморская специя)
1/8 чайной ложки сахара (по желанию)
соль и черный перец по вкусу

В маленькой миске смешать горчицу, оливковое масло, сумак и уксус. Добавить соль и перец по вкусу. Попровукте и решите, нужен ли вам сахар.

Нарезать на мандолине грушу на ломтики. Сбрызгнуть их лимонным соком, чтобы предотвратить потепнение груши.

Разложить салатные листья на 4 салатные тарелки и ​​сверху выложить ломтики груши. посыпать орехами и сыром. Полить соусом и посыпать семенами граната. Приправить свежо-натертым черным перцем.

Подавать тут же.


No comments:

Post a Comment