1 head of lettuce
1/3 cup fresh herbs, such as mint
1 cucumber
1 cup green grapes
1/2 cup crumbled feta
croutons (store-bought or homemade)
Dressing
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon Dijon mustard
2 tablespoons balsamic vinegar
4 tablespoons olive oil
2 teaspoons honey
Prep the lettuce, herbs, cucumbers, and grapes. Place all but the grapes in a large bowl.
Put the salt, mustard, balsamic vinegar, olive oil, and honey in a Mason jar, screw on the lid, and shake until well blended. Taste and adjust, if needed.
Pour half the dressing on the salad and toss. Taste, and if needed, add more dressing. Top with the grapes, feta, and croutons.
Очень зеленый салат с виноградом
1 головка салата
1/3 чашки свежей зелени, например, мяты, петрушки
1 средней величины огурец
1 чашка зеленого винограда
1/2 чашка раскрошенного сыра фета
сухарики (купленные в магазине или домашние)
Соус
1/2 чайной ложки соли
1 чайная ложка дижонской горчицы
2 столовые ложки бальзамического уксуса
4 столовые ложки оливкового масла
2 чайные ложки меда
Для салата смешать зелень, огурцы и виноград в большой миске.
В небольшой стеклянной баночке смешать все ингридиенты для соуса: соль, горчицу, бальзамический уксус, оливковое масло и мед. Плотно закрутить крышкой и встряхнуть до полного смешения. Попробуйте соус и если нухно добайте соль и перец.
Вылить половину соуса на салат и перемешать. На вверх выложить фету и хлебные сухарики. Полить второй половиной соуса.
Recipe comes from Family Fun
No comments:
Post a Comment