The best cookies because each of us can regulate the sweetness. Halva might very or less sweet. Therefore you can regulate how sweet your cookies.
Makes around 25
225 gr unsalted butter, softened
115 gram caster sugar
60 gram halva
1 tablespoon rose water
1 tablespoon ground sumac
250 gram plain flour (I used 1 & 2/3 cups all-purpose flour and 2/3 cup spelt flour)
pinch of sea salt
granulated or rose sugar to sprinkle (optional)
Preheat the oven to 170 C (340F). Line a baking sheet with parchment paper.
Cream the butter and sugar together in a bowl. (I used electric mixer) Then crumble in the halva. Add the rose water and sumac and mix again until smooth. Add the flour and salt and mix until dough comes together.
Bring the dough into ball, knead lightly and briefly until you have a pastry-like consistency, then roll it out on a lightly floured surface to around 1/2 cm (1/4 inch) thickness. Cut out biscuit shapes with a cutter around 5 cm (2-inch) in diameter, then prick the surface of then gently with fork and sprinkle with granulated sugar, if using.
Bake for around 12-15 minutes, until golden brown. Cool on wire rack then store in a tin or airtight container.
Печенье с халвой и сумахом.
На 25 средней величины печений
225 гр несоленого масла, размягченного
115 грамм сахарной пудры
60 грамм халвы
1 столовая ложка розовой воды
1 столовая ложка молотого сумаха
250 грамм муки (я использовала 1 & 2/3 чашки универсальной муки и 2/3 чашки для полбы)
щепотка морской соли
гранулированный или розовый сахар для посыпки (по желанию)
Разогреть духовку до 170 С (340 F). Выстелить пергаментной бумагой деко.
Сливочное масло смешать в миске с сахаром и взбить миксером. Затем добавить раскрошенную халву, розовую воду, сумах и снова перемешать до однородного состояния. Добавить муку, соль и замешать тесто.
Раскатать тесто на посыпанной мукой поверхности до толщины около 1/2 см. Круглой формочкой диаметром около 5 см вырезать печенье и выложить на деко. По желанию можно посыпать сахаром.
Выпекать около 12-15 минут, до золотистого цвета. Охладить на решетке, затем хранить в герметичной таре.
Если кто-то не знает о сумахе, пожалуйста прочитайте Wikipedia Эту приправу можно купить в арабских магазинах.
Recipe come from "Sesame and Spice" by Anne Shooter
No comments:
Post a Comment