March 12, 2019
Fresh pear quick bread
The recipe has no enough liquid ingredients and I added milk and heavy cream, which created an amazing texture and heavenly taste.
Makes: one 9-by-5-inch loaf, 12 slices
2/3 cup coarsely chopped pecans
2 cups flour (I used 1 cup all-purpose flour and 1 cup whole-wheat flour)
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon ground ginger
1/4 teaspoon freshly grated nutmeg
1 stick (8 tablespoons )unsalted butter, at room temperature
1 cup sugar
2 large eggs
1/4 cup sour cream
1/2 cup low-fat milk.
1/4 cup heavy cream
1 teaspoon vanilla (I used 2 teaspoons Amaretti French Vanilla Syrup)
1 large Comice or Bosc pear, peeled, cored, coarsely chopped
Zest of 1 small orange or 1 lemon, finely chopped
1. Heat oven to 350 F degrees. Toast pecans on a baking sheet until lightly browned, 5-7 minutes; allow to cool before using. Meanwhile, sift together the flour, baking soda, salt, ginger and nutmeg in a bowl.
2. Beat the butter and sugar together in the large bowl of an electric mixer on medium speed until light and fluffy. Add the eggs one at a time; beat in the sour cream, milk, heavy cream and vanilla. Add the sifted flour mixture; blend well on low speed. Stir in the pear, pecans and zest.
3. Pour into a buttered and floured 9-by-5-inch loaf pan; bake until a cake tester inserted into the center comes out just clean, 55 minutes to 1 hour. Cool in pan, 10-15 minutes; turn out on a rack. Let it cool completely before slicing.
Note: The bread tastes best on the day it is baked, but it can be prepared up to 1 day ahead and kept at room temperature, wrapped in aluminum foil to retain its moisture.
Кекс к чаю с грушей
На один кекс размером 9 на 5 дюймов, 12 ломтиков
2/3 чашки крупно нарезанного пекана
2 чашки муки (я использовала 1 чашку универсальной муки и 1 чашку цельнозерновой муки)
1 чайная ложка пищевой соды
1/2 чайной ложки соли
1/4 чайной ложки молотого имбиря
1/4 чайной ложки тертого мускатного ореха
8 столовый ложек (115 грамм) несоленого масла, при комнатной температуре
1 чашка сахара
2 больших яйца
1/4 чашки сметаны
1/2 чашки нежирного молока.
1/4 стакана тяжелого врима
1 чайная ложка ванили (я использовала 2 чайные ложки сиропa Amaretti French Vanilla Syrup)
1 крупная груша Comice или Bosc, очищенная, с сердцевиной, грубо нарезанная
Цедра 1 мелкого апельсина или 1 лимона, мелко нарезанная
1. Нагреть духовку до 350 Фаренгейтов (180 Ц). Выложить орехи пекан в небольшую форму и поставить в нагретую духовку на 5-7 минут; вынуть и дать остыть. Тем временем просеять муку, пищевую соду, соль, имбирь и мускатный орех в миску.
2. Взбить сливочное масло и сахар вместе в большой миске миксером на средней скорости до легкого и пушистого состояния. Добавить по одному яйца, сметану, молоко, сливки и ваниль. Постепенно ввсети мучную смесь; хорошо перемешать миксером на маленькой скорости. Добавить грушу, орехи пекан и цедру.
3. Приготовить формы для выпечки кекса размером 9 на 5 дюймов; Смазать ее маслом и слегка посыпать мукой. Выложить тесто блинной консистенции и печь пока деревянная шпажка, вставленная в центр, не выйдет чистой, от 55 минут до 1 часа. Остудить в форме, 10-15 минут; вынутж из формы и полностью остудить на стойке.
Примечание. Хлеб имеет прекрасный вкус в день его выпекания, но его можно приготовить за 1 день и хранить при комнатной температуре, завернув в алюминиевую фольгу для сохранения влаги.
Idea for the recipe comes from Chicago Tribune Food Section
No comments:
Post a Comment