Makes 4 servings
3 cups shredded green cabbage
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon apple cider vinegar
1 medium apple, cored or 1 medium carrot, peeled
1 celery stalk, thinly sliced on a diagonal
4 peers of green onions, thinly sliced
Dressing
3 tablespoons mayonnaise
1 teaspoon grainy mustard
1/4 teaspoon ground black pepper
Salt and sugar to taste
parsley, finely chopped for final sprinkling
To make a dressing, whisk mayonnaise, grainy mustard, and black pepper. Lightly sprinkle with salt.
To marinate cabbage, in a medium bowl, mix shredded cabbage, salt and vinegar. Leave on a table for 20 minutes tossing 3-4 times to evenly marinate cabbage.
While cabbage is marinating, shred apple or carrot on a large holes of the grater. After 20-minutes, add apple, celery, green onions to cabbage and pour dressing over. Mix everything together, taste for salt or sugar and sprinkle with parsley before serving. Place in refrigerator for 15-20 minutes before serving.
Американский салат из быстро маринованной капусты за 20 минут.
На 4 порции
3 чашки порезанной свежей зеленой капусты
1/2 чайной ложки соли
1 чайная ложка яблочного уксуса
1 среднее яблоко, очистить от серцевины или 1 средняя морковь, очищенная от кожуры
1 стебель сельдерея, тонко нарезанный по диагонали
4 пера зеленого лука, тонко нарезанного
Соус
3 столовые ложки майонеза
1 чайная ложка зернистой горчицы
1/4 чайной ложки молотого черного перца
Соль и сахар по вкусу
петрушка, мелко нарезанная для окончательного посыпания
Для соуса перемешать майонез, зернистую горчицу и черный перец. Слегка посыпать солью.
Для маринования капусты в средней миске смешать измельченную капусту, соль и уксус. Оставить на столе на 20 минут, 3-4 раза перемешать в течении 20-минут, чтобы капуста равномерно замариновалась.
Пока капуста маринувается, натереть яблоко или морковь на крупной терки. Через 20 минут добавить в капусту яблоко, сельдерей, зеленый лук и залить соусом. Перемешать, попробовать на соль или сахар и посыпать мелко нарезанной петрушкой перед подачей на стол. Поставить в холодильник на 15-20 минут перед подачей.
No comments:
Post a Comment