May 26, 2019

Napa Cabbage Salad with Buttermilk Dressing


Makes 4 to 6 (side dish) servings

1/2 cup well-shaken buttermilk
2 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons cider vinegar
2 tablespoons minced shallot
1 tablespoon sugar
3 tablespoons finely chopped chives
1 pound Napa cabbage, cored and thinly sliced crosswise (4 cups)
6 radishes, diced
2 celery ribs, thinly sliced diagonally

Whisk together buttermilk, mayonnaise, vinegar, shallot, sugar, 1/2 teaspoon salt, and 1/4 teaspoon pepper in a large bowl until sugar has dissolved, then whisk in chives.

Toss cabbage, radishes, and celery with dressing.

P.S if you like parsley or dill, you can add to salad dressing


Салат из капусты Напа с кефирной заправкой

На 4 - 6 порций в роли гарнира

1/2 чашки кефира или buttermilk (хорошо встряхнуть упаковку перед употреблением)
2 столовые ложки майонеза
2 столовые ложки яблочного уксуса
2 столовые ложки рубленого шалота
1 столовая ложка сахара
3 столовые ложки мелко нарезанного зеленого лука
почти 500 грамм напа капусты, тонко нарезанной
6 редисок, нарезанных кубиками
2 ребра сельдерея, тонко нарезанных по диагонали

Перемешать вместе кефир, майонез, уксус, лук-шалот, сахар, 1/2 чайной ложки соли и 1/4 чайной ложки перца в большой миске до полного растворения сахара, затем добавить лук.

Сложить капусту, редис и сельдерей в большую миску и залить приготовленной заправкой.

P.S. Если Вы любите петрушку или укроп, добавьте в заправку.


Recipe from Smitten kitchen

No comments:

Post a Comment