May 07, 2019

Spring Light Salad with Crabmeat


Salad should be made with already prepared ingredients 20-30 minutes before serving

Makes 2 servings
1 medium sized cucumber, grated on a  large hole of the grater
3 oz. of crab-meat sticks or flakes, finely chopped
2 sprigs of green onions, finely chopped
3 oz. cheese, grated on a fine grater (I used cheddar cheese alpine style)
3 large eggs, hard-boiled and grated on a fine grater
2 tablespoons mayonnaise
1/2 teaspoon lemon juice
1/2 teaspoon honey mustard
Salt and freshly ground black pepper to taste
Parsley, finely chopped for decoration

Using your hands, squeeze the water from the grated cucumber and mix with green onions, crab sticks. Add lemon juice, mustard and mayonnaise. Stir, try on salt and pepper. Add to taste.

Sprinkle very lightly grated eggs with salt and mix by hand.

For these salads, I made a plastic culinary ring from a container, which usually I buy with sour cream, hummus or yogurt. I cut the bottom and use a plastic mold for the salads. Before using, I spray lightly inner side with non-stick spray.

Place the ring on a plate and add crab-meat mixture in it, then cover with grated egg and sprinkle with grated cheese on a top. Place in the fridge for 10-15 minutes before serving. Remove the ring, garnish with parsley and serve.


Весенний Легкий Салат с Крабовыми Палочками

Салат готовится за 20-30 минут до подачи на стол.

На 2 порции

1 среднего размера огурец, натертый на крупной терке
100 гр крабовых палочек, мелко порезанных
2 веточки зеленого лука, мелко порезанного
100 г сыра, натертого на мелкой терке
3 шт яйца, сваренных  в крутую и натертых на мелкой терке
2 ст. л. майонеза
1/2 чайной ложки лимонного сока
1/2 чайной ложки honey mustard
Соль и свеже молотый черный перец по вкусу
Петрушка, мелко нарезанная для украшения

Отжать руками воду из натертого огурца и перемешать с зеленым луком, крабовыми палочками. Добавить лимонный сок, горчицу и майонез. Перемешать, попробовать на соль и перец. Добавить по вкусу.

Чуть-чуть посолить натертые яйца и перемешать рукой.

Для таких салатов, я сделала пластиковое кулинарное кольцо из контейнера, в котором продаются сметана, хумус, йогурты. Я вырезала дно и с удовольствием использую пластиковую форму для таких салатов. Перед тем как выложить салат, я слегка сбрызгиваю non-stick spray и ставлю на тарелку.

Выложить крабовую смесь в кольцо, затем натертое яйцо и сверху посыпаю натертым сыром.

Поставить в холодильник на 10-15 минут до подачи на стол. Снять кольцо, украсить петрушкой и подать на стол.

No comments:

Post a Comment