August 20, 2019

Moroccan Barley Salad


Serves 8 to 10

1 1/4 cups pearled barley
Kosher salt and freshly ground pepper
1/4 cup extra-virgin olive oil
1 1/2 cups chopped sweet onion, such as Vidalia
3 carrots, peeled and cut into a 1/4-inch dice (1 cup)
2 teaspoons minced fresh ginger (from a 1-inch piece)
1 1/4 teaspoons coriander seeds
2 tablespoons diced preserved lemon
1/3 cup pitted and chopped oil-cured black olives
4 teaspoons fresh lemon juice
1/2 cup lightly packed chopped fresh cilantro

Cook barley in a large pot of generously salted boiling water until al dente, 25 to 28 minutes. Drain; let cool 10 minutes.

Meanwhile, heat a medium skillet over medium; swirl in 2 tablespoons oil. Add onion and carrots; season with salt and pepper. Cook, stirring occasionally, until onion is translucent and carrots are crisp-tender, about 5 minutes. Stir in ginger and coriander. Cook until fragrant, about 1 minute more.

Transfer to a large bowl; stir in preserved lemon, olives, and lemon juice.

Stir barley into onion mixture. Stir in remaining 2 tablespoons oil; season with salt and pepper. Let cool about 1 hour, or cover and refrigerate up to 2 days. Stir in cilantro; serve.

My notes: I cooked barley before. Drain and rinsed quickly with a cold water. I also sprinkled with fresh pomegranate seeds.


Салат с перловкой по-мароккански

На 8 - 10 порций

1 1/4 чашки перловой крупы
Кошерная соль и свежемолотый перец
1/4 стакана оливкового масла
1 1/2 чашки нарезанного сладкого лука, такого как Vidalia
3 моркови, очищенные и нарезанные на 1/4-дюймовые кубики (1 чашка)
2 чайных ложки свежего имбиря (из 1-дюймового куска)
1 1/4 чайной ложки семян кориандра
2 столовые ложки нарезанного кубиками консервированного в соле лимона (preserved lemon)
1/3 чашки черных маслин без косточек, мелко нарезанных
4 чайных ложки свежего лимонного сока
1/2 чашки слегка упакованной нарезанной свежей кинзы

Сварить перловую крупу в большой кастрюле с соленой кипяченой водой до готовности от 25 до 28 минут. Слить и дать остыть 10 минут.

Тем временем, нагреть 2 столовые ложки масла в средней неглубоко сковороде. Добавить лук и морковь; Приправить солью и перцем. Тушить, периодически помешивая, пока лук не станет прозрачным и морковь не станет хрупкой, около 5 минут. Добавить имбирь и кориандр, протушить еще около 1 минуты. Переложить в большую миску; добавить консервированный лимон, оливки и лимонный сок.

Добавить перловку в луковую смесь. Добавить оставшиеся 2 столовые ложки масла; Приправить солью и перцем. Дать остыть около 1 часа. Добавить кинзу и хорошо перемешать. Подать на стол.

Мои заметки: я приготовила перловку заранее. Слила лишнюю после варки воду и быстро промыла холодной водой. Я также посыпала салат свежими зернами граната.


Recipe comes from Martha Stewart

No comments:

Post a Comment