September 18, 2019

Herbed Potato, Kale & Buckwheat Scramble


Serves 1 to 2

1 tablespoon unrefined coconut oil
1 cup (150 gram) diced or shredded red-skinned and/or purple potatoes (I used regular)
1/2 cup (75 gram) diced red bell pepper (I used green one)
1/2 cup (80 gram) diced yellow onion
1/2 cup (75 gram) halved cherry tomatoes
3/4 cup (125 gram) cooked hulled buckwheat groats (roughly 1/2 cup (80 gram) dry)
1/2 cup (15 gram) packed kale stems, chopped or chiffonade (I used bok choy)
1 tablespoon fresh rosemary, chopped
1/2 teaspoon sea salt or more to taste
fresh-cracked black pepper
fresh lemon juice
Pomegranate seeds for sprinkling (optional)

In a skillet heated to medium, add the coconut oil and saute the potatoes for 20 minutes, until easily pierced with fork but firm, not mushy

Add the red pepper, onion, and tomatoes and saute over medium heat for 3 to 5 minutes, until softened and vibrant in color.

Fold in the buckwheat and saute for 1 minute, then fold the kale and rosemary into the scramble and saute for 3 minutes. Add the salt, generous fresh-cracked pepper, and a squeeze of fresh lemon juice. Serve warm with pomegranate seeds on a top.


Тушеный картофель с овощами и гречневой кашей

На 1 - 2 порции

1 столовая ложка нерафинированного кокосового масла
1 чашка (150 г) нарезанного кубиками или измельченного красного или фиолетового картофеля (я использовала обычный картофель)
1/2 чашки (75 г) нарезанного кубиками красного болгарского перца (я использовала зеленый)
1/2 чашки (80 г) нарезанного кубиками желтого лука
1/2 чашки (75 грамм) разрезанных пополам помидоров черри
3/4 чашки (125 г) вареной гречневой крупы (примерно 1/2 чашки (80 г) в сухом виде)
1/2 чашки (15 грамм) нарезанного kale (я использовалa капусту bok choy)
1 столовая ложка свежего розмарина, мелко нарезанного
1/2 чайной ложки морской соли или больше по вкусу
свежемолотый черный перец
свежий лимонный сок
Семена граната для посыпки (по желанию)

В нагретую на среднем огне сковороду добавить кокосовое масло и обжаривать картофель в течение 20 минут, пока его легко можно будет проткнуть вилкой.

Добавить красный перец, лук и помидоры и жарить на среднем огне в течение 3-5 минут, пока они не станут мягкими и яркими.

Добавить гречневую крупу и жарить в течение 1 минуты, затем выложить kale и розмарин и еще тушить в течение 3 минут. Добавить соль, черный молотый перец и свежевыжатый лимонный сок. Подавать в теплом виде, предварительно посыпав зернами граната.


Recipe comes from YumUniverse Pantry to Plate: Improvise Meals You Love―from What You Have!" by Heather Crosby

No comments:

Post a Comment