October 10, 2019

Fall Red Pepper & Onion Pate


Makes 1 & 1/2 cups

I like Armenian Roasted Red Pepper Paste up to the point I decided to create more savory pepper pate with onions. I did not just decide, I got an idea from "Salad and Pickles" by Cornersmith, book created by family business in Australia.

5 large fresh red peppers
2 tsp butter
Salt for sprinkling
2 medium-large onions, chopped
3 garlic loves, minced
1 teaspoon paprika
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon red pepper, crushed
1 tablespoon tomato paste
1 tablespoon balsamic vinegar
1/2 teaspoon sugar
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon fresh lemon juice
Salt and pepper to taste

Roast peppers in oven. Put hot peppers in plastic bag and give 10-15 minutes to cool. Peel the skin and remove the seeds. Drain the liquid and dry on paper towels.

While peppers are cooling, heat butter in a medium frying pan, lightly sprinkle with salt and add chopped onions. Sauté on medium-high heat for 7 minutes until lightly browned. Lower the heat and add garlic, paprika, cumin, crushed red pepper, tomato paste and balsamic vinegar. Mix everything together and add 1/4 teaspoon of sugar and salt. Sauté for more 2-3 minutes. Take mixture from the heat and cool for about 5 minutes.

Place roasted peppers and onion mixture to a food processor, add lemon juice, sugar and salt Process until smooth paste. Return pate to a frying pan and bring to simmer. Taste for spices and simmer for 2-3 minutes.

Pour in a container with a lid and keep in refrigerator. Serve this quick condiment with cheese, crackers and even on toasted bread or bagel. 


Икра из печеных красных перцев и лука

На 1 и 1/2 чашки

5 больших свежих сладких красных перцев
2 чайных ложки сливочного масла
Соль для посыпки
2 средних луковицы, мелко нарезанные
3 зубца чеснока, мелко нарубленного
1 чайная ложка паприки
1 чайная ложка молотого тмина
1/2 чайной ложки жгучего красного перца
1 столовая ложка томатной пасты
1 столовая ложка бальзамического уксуса
1/2 чайной ложки сахара
1/4 чайной ложки соли
1 чайная ложка свежего лимонного сока
Соль и перец по вкусу

Нагреть духовку до 350 Ф (180 Ц). Спечь перец в духовке. Положить острый перец в полиэтиленовый пакет и дать 10-15 минут остыть. Очистить кожу и удалить семена. Слить жидкость и высушить на бумажных полотенцах.

Пока перец остывает, нагреть сковороду, положить на нее сливочное масло, слегка посыпать солью и добавить нарезанный лук. Обжарить на среднем огне в течении 7 минут, пока не подрумянится. Уменьшить огонь и добавить чеснок, паприку, тмин, измельченный красный перец, томатную пасту и бальзамический уксус. Все хорошо перемешать и добавить 1/4 чайной ложки сахара и соли. Продолжать тушить еще 2-3 минуты. Снять смесь с огня и дать остыть около 5 минут.

Поместить печеный перец и луковую смесь в кухонный комбайн, добавить лимонный сок, сахар и соль. Прокрутить до получения однородной массы. Вернуть паштет на сковороду и доведисти до кипения. Проверить на соль, переци сахар. Если нужно добавить и тушить 2-3 минуты.

Выложить в емкость, закрыть крышкой и хранить в холодильнике. Подавать эту быструю приправу с сыром, крекерами и даже с поджаренным хлебом или бубликами.


No comments:

Post a Comment