November 16, 2019

Scottish Oat and Walnut Biscuits


Makes about 2 & 1/2 dozen 2-inch cookies

1 cup walnut pieces
1 cup all-purpose flour
1/2 cup whole-wheat flour
1 tablespoon chia seeds (optional, but healthy)
2 Tbsp brown sugar
1/2 tsp salt
1/2 tsp baking soda
1/2 cup buttermilk
1/4 cup melted butter
1 tablespoon rose water (optional)

Preheat your oven to 350 F

Put the oats and the walnuts in the bowl of a food processor and pulse until finely ground
Add in the all-purpose and whole-wheat flours, sugar, salt, chia seeds and soda and pulse to combine.
Pour in the buttermilk, rose water and melted butter and pulse until the dough comes together.

Turn out onto a floured surface and bring the dough together. If it feels wet, knead in a little more flour. Leave covered on a counter for 20 minutes.

Roll out the dough to about 3/8 inch thick. Cut with a 2 1/2 inch cookie cutter. You can prick the crackers with the tines of a fork if you like the look, but it's not necessary, the dough doesn't rise or puff up.

Bake on an ungreased baking sheet for about 20 to 25 minutes. I baked on a parchment paper sprayed with baking spray.

Cool on a rack. If you liкe, sprinkle with powdered sugar or drizzle with white chocolate. Store in an airtight container.


Шотландское овсяное оеченье с грецкими орехами

На 30 печений, каждое 5 см диаметре.

1 чашка грецких орех
1 чашка универсальной белой муки
1/2 чашки цельнозерновой муки
1 столовая ложка семян чиа (необязательно, но полезно)
2 столовые ложки коричневого сахара
1/2 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки пищевой соды
1/2 чашки кефира
1/4 чашки (4 столовые ложки, около 50 грамм) растопленного масла
1 столовая ложка розовой воды (по желанию)

Разогреть духовку до 350 F (180 Ц)

Высыпать  овсяную крупу и грецкие орехи в чашу кухонного комбайна и прокрутить до образования мелкой крошки.

Добавить два вида муки, сахар, соль, семена чиа и соду и опять прокрутить.

В чашу кухонного комбайна добавить кефир, розовую воду и растопленное сливочное масло и перемешать до образования теста.

Вынуть тесто из чаши и подмесить на посыпанной мукой разделочной доске. Если нужно добавить еще немного муки. Накрыть тесто целлофановой пленкой и оставить тесто на доске на 20 минут.

Раскатать тесто в прямоугольник толщиной 5мм. Вырезать печенье с помощью круглой формы.

Выпекать на не смазанном маслом противне около 20-25 минут. Я выпекала на пекарской бумаге, которую предварительно побрызгала анти-приграрной жидкостью. 

Переложить печенья на стойку и дать остыть до комнатной температуры. Если Вам хочется, то посыпаьте сахарной пудрой или украсьте белым шоколадом. Хранить в герметичном контейнере.


Idea comes from the blog The view from great island

No comments: