December 13, 2019

Homemade White Pressed Cheese without Cheese Press


Makes 1 pound cheese

8 cups 2% milk
6 large eggs
2 cups sour cream
1/2 teaspoon salt
1 tablespoon brown sugar
Grated frozen jalapenos to taste

Pour the milk into a large pot, and heat on medium-high heat until almost boiling. Stir constantly to prevent scorching on the bottom of the pot. 

While milk is warming up, in a medium bowl mix together sour cream and eggs until smooth. Add salt, brown sugar, and grate jalapenos on the smallest holes of the grater.

Lower heat and pour egg-sour cream mixture into the milk. Using a large tablespoon mix everything together and continue to cook on medium heat for another 12-15 minutes constantly stirring until curds will show up and water will be almost clear.

Line a strainer with several layers of damp cheesecloth, letting the edges of the cheesecloth hang over the sides of the colander and set over the sink or a large pot or bowl. Pour a hot mixture from the pot into cheesecloth and let the curds continue to drain in the strainer for 10-15 minutes until cheese will be warm enough to use your hands to twist a cheesecloth. 

After the cheese has finished draining, pat into a ball, completely cover with cheesecloth and twist as many times as water comes out from the ball. Be careful, if cheese ball is still hot for your hands.

Prepare 2 cups contained with a lid. Place drained cheese, cover with a lid and place it into refrigerator for 12-24 hours. I would prefer to place some weights on a lid.
Slice before serving and serve with fruits and crackers.



Домашний белый сыр без пресса

На 450 грамм сыра

8 чашек 2% молока
6 больших яиц
2 чашки сметаны
1/2 чайной ложки соли
1 столовая ложка коричневого сахара
Тертый замороженный халапеньо (острый перец) по вкусу

Вылить молоко в большую кастрюлю и нагреть на среднем огне почти до кипения. Постоянно помешивать, чтобы молоко не пристало ко дну кастрюли.

Пока молоко греется, в средней миске перемешать сметану и яйца до однородной массы. Добавить соль, коричневый сахар и натереть халапеньо на самых маленьких отверстиях терки.

Уменьшить огонь и вылить смесь из яиц и сметаны в молоко. Используя большую столовую ложку, все хорошо перемешать и продолжать готовить на среднем огне еще 12-15 минут, постоянно помешивая, пока не появится хлопья и вода не станет почти прозрачной.

Выложить дно сита несколькими слоями марли, концы которой должны свисать, и поставить над раковиной или большой миской. Вылить горячую смесь из кастрюли на малю и дать сырной массе стечь в течение 10-15 минут, пока сыр не станет достаточно теплым, так как Вы будете использовать руки, чтобы отжать сыворотку.

Накрыть марлей почти остывший сыр и прокрутить руками несколько раз. Вся сыворотка должна быть отжата.

Приготовить контейнер с крышкой, в который плотно войдет сыр. Выложить высушенный сыр, накрыть крышкой и поместите в холодильник на 12-24 часа. Я предпочотаю ставить что-нибудь тяжелое на крышку.

Нарезать перед подачей на стол и подать с фруктами и крекерами.

No comments:

Post a Comment