Yields 1 cup
1 cup heavy whipping cream
1 cup milk
1-1/4 cups 2% plain yogurt
1/2 teaspoon kosher salt
3 tablespoons white vinegar
In a saucepan over medium heat, whisk together the cream, milk, yogurt and salt. Bring to a boil, stirring constantly and making sure it doesn’t boil over, for about two minutes. Add the vinegar, bring up to a rolling boil for 30 seconds, then lower the heat and let simmer for three minutes more.
Remove from the heat and let cool for one hour.
Line a fine-mesh strainer with a clean cotton tea towel and place over a medium bowl. Pour the mixture into the lined strainer and cover with plastic wrap. Place in the fridge and let drain overnight.
Discard the liquid from the bowl and spoon your gorgeous, tangy cream cheese into an airtight container, stirring until smooth. It will keep in the fridge for up to two weeks.
Домашний сливочный сыр от канадской хозяйки
На 1 чашку
1 чашка жирных сливок
1 чашка молока
1-1/4 чашки 2% йогурта (без добавок)
1/2 чайной ложки соли
3 столовые ложки белого уксуса
В кастрюлю влить сливки, молоко, йогурт и соль. Все хорошо перемешать. Нагреть на среднем огне до кипения, постоянно помешивая и следя за тем, чтобы смесь не выкипела. Добавить уксус и кипетить еще в течение 30 секунд, затем убавить огонь и дайте покипеть еще три минуты.
Снять с огня и дать остыть в течение часа. (Не мешать)
Выстелить мелкоячеистое ситечко марлей в 2 слоя и положить на миску среднего размера. Вылить смесь в ситечко и накрыть полиэтиленовой пленкой. Дать стечь сыворотке в течении 2 часов. Поставить в холодильник на ночь.
Вынуть из холодильника, вылить оставшиеся сыворотку из миски и переложить великолепный острый сливочный сыр в герметичный контейнер. Хранить в холодильнике до двух недель.
Recipe comes from "Kosher style" by Amy Rosen
No comments:
Post a Comment