Makes 2 servings
100 ml milk, room temperature
1/4 teaspoon salt
1 egg
1 small apple, cored and grated on a large holes (for sweeter version) or 1 tablespoon parsley, minced (for savory)
1/2 cup shredded cheddar cheese
1/2 cup all-purpose flour
1/4 cup whole-wheat flour
1/2 teaspoon baking powder
1 teaspoon black sesame seeds
1 tablespoon vegetable oil
Sour cream for serving
Using immersion blender, mix milk, salt and egg. In a medium bowl sift together flours and baking powder. Slowly add dry ingredients to a wet ones. Mix in cheese and apple.
Pour vegetable oil on a 9-inch frying pan and preheat over medium high heat for 3-4 minutes. Scoop the batter and spread all over the bottom of frying pan and sprinkle with black sesame seeds. Cook until bottom is lightly browned and turn pancake on other side.
Carefully remove the pancake from the frying pan, turn around and let cool slightly on a plate. Cut into 4 sections.
Serve warm with sour cream and even more fruits.
Сырный блин к завтраку
На 2 порции
100 мл молока, комнатная температура
1/4 чайной ложки соли
1 яйцо
1 маленькое яблоко, натертое на крупной терке (для более сладкой версии) или 1 столовая ложка петрушки, очень мелко нарезанной (для пикантной версии)
1/2 чашки тертого сыра чеддер
1/2 чашки белой муки
1/4 чашки цельнозерновой муки
1/2 чайной ложки разрыхлителя
1 чайная ложка семян черного кунжута
1 столовая ложка растительного масла
Сметана для сервировки
Используя вертикальный блендер, взбить молоко, соль и яйцо. В средней миске просеить вместе муку и разрыхлитель. Медленно добавить сухие ингредиенты к взбитой смесии. Добавить сыр и яблоко.
Подогреть растительное масло на сковороде (9-inch) в течении 3-4 минуты. Выложить тесто. Используя лопатку распределить по всему периметру сковороды и посыпать семенами черного кунжута. Жарить пока дно не подрумянится и перевернуть блин на другую сторону.
Осторожно выложить блин со сковороды, перевернуть и дать немного остыть на тарелке. Разрезать на 4 равных сегмента.
Подавать теплым со сметаной или фруктами
No comments:
Post a Comment