Yield 6 servings
6 (5.3 ounce each) containers Your favorite Yogurt
3 cups (1/2 cup per serving)fresh or frozen berries such as raspberries strawberries, blackberries and blueberries
Pieces (1/6 of cake per serving ) of coconut macaroon cake (recipe down)
To assembly, in a medium bowl yogurt and top with cake pieces and berries.
Optional add-ins: seeds, nuts, favorite syrup or honey.
Macaroon Cake
3 large eggs, at room temperature
1 cup granulated sugar
1 1/2 cups almond flour (store bought or make your own!)
1 1/2 cups unsweetened flaked coconut
1/2 teaspoon kosher salt
confectioner’s sugar, for dusting (optional)
Preheat oven to 350 degrees; grease a 9″ cake or spring form pan and line the bottom with parchment paper.
Beat eggs and 1 cup sugar with an electric mixer in a large bowl. Set over a pot of simmering water and whisk until warm, 3 to 5 minutes. remove from the heat; beat on high until triple in volume.
Fold in almond flour, salt and shredded coconut.
Spread in 9-inch cake pan and top with 1/4 cup sliced almonds (optional).
Bake until firm, 25 minutes. Let cool completely. Sprinkle with powdered sugar (optional)
Cut into 6 equal segments and tear into small pieces.
Пасхальный завтрак с йогуртом, свежими ягодами и кусочками торта "Macaroon"
На 6 порций
6 (5,3 унции каждый) контейнеров йогурта
3 чашки (1/2 чашки на порцию) свежих ягод (малина, клубника, ежевика и черника)
Кусочки (1/6 торта на порцию) торта "Macaroon" (рецепт внизу)
В средную емкость выложить йогурт и сверху положить кусочки торта и ягоды.
По желанию можно добавить семена, орехи, любимый сиропы или мед.
Торт "Macaroon"
3 больших яйца, при комнатной температуре
1 чашка сахарного песка
1 1/2 чашки миндальной муки (покупайте в магазине или делайте сами!)
1 1/2 чашки неподслащенной кокосовой стружки
1/2 чайной ложки кошерной соли
сахарная пудра, для посыпки (по желанию)
Разогреть духовку до 180 C (350 F). Смазать 9-дюймов разъемную форму для тортов и выстелить дно пергаментной бумагой.
В большой миске взбить яйца и 1 чашку сахара электрическим миксером. Поставить миску на кипящую водяную баню и продолжать взбивать венчиком пока яичная смесь не станет теплой, от 3 до 5 минут. Снять с огня и миксером на высокой скорости взбить. Смесь должна трижды увеличиться в объеме.
Добавить миндальную муку, соль и тертый кокос. Аккуратно размешать.
Выложить в приготовленную форму для выпечки и сверху посыпать лепестками миндаля (1/4 чашки по желанию).
Выпекать до готовности, 25 минут. Дать остыть полностью. Посыпать сахарной пудрой (по желанию)
Разрезать на 6 равных сегментов и разорвать на мелкие кусочки.
Cake recipe comes from "Real Simple" magazine April 2020
No comments:
Post a Comment