April 01, 2020
Red Cabbage & Farro Salad
Yield: 4 servings
200 g/ about 1 cup farro
½ teaspoon fine sea salt
about 200 g/ 7 oz/ 2 cups shredded red cabbage
2 medium carrots
4 green onions
Dressing:
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons runny honey
2 tablespoons apple cider vinegar
2 tablespoons fresh lemon juice
1 garlic clove
fine sea salt and pepper to taste
Cook the farro in salted water according to your package instructions. Drain well and let cool down a bit.
In the meantime, finely slice the red cabbage, carrots and green onions. Combine the grains with the vegetables.
Mix together all the dressing ingredients and combine them with the salad. Adjust the taste with salt and pepper.
Let sit for about 2 hours before serving, and adjust the taste again. Add more salt, pepper, vinegar or lemon juice, if necessary. Serve at room temperature.
Салат с фарро и красной капустой
На 4 порции
200 г / около 1 чашки фарро
½ чайной ложки мелкой морской соли
около 200 г / 7 унций / 2 чашки тонко нашинкованной красной капусты
2 средних моркови, натертая на крупной терке
4 стебля зеленых лука, мелко нарезанные
Соус для заправки
2 столовые ложки оливкового масла
2 столовые ложки жидкого меда
2 столовые ложки яблочного уксуса
2 столовые ложки свежего лимонного сока
1 зубчик чеснока
Сварить крупу фарро в подсоленной воде в соответствии с инструкциями на упаковке. Отцедить воду и дайть немного остыть.
В большой миске смешать красную капусту, морковь и зеленый лук. Добавить фарро.
Для соуса-заправки смешать все ингредиенты и полить салат. Все хорошо перемешать. Проверить на соль и перец.
Оставить на столе на 2 часа, перед подачей опять проверьте на вкус. При необходимости добавить соль, перец, уксус или лимонный сок. Подать при комнатной температуре.
Recipe comes from Where is my sppon
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment