June 23, 2020

Morning Zucchini Chicken Roulade


Yields 4 servings (4 pieces per serving)

Dough
5 eggs, room temperature
1 medium zucchini, grated on large holes of the grater
1/2 teaspoon salt
1/2 large carrot, grated on small holes of the grater
1/2 cup all-purpose flour

Filling
10 oz (about 300 gram) cooked chicken meat (rotisserie chicken leftovers are welcomed)
1/2 medium yellow onion, thinly sliced
1 egg
salt, pepper, cayenne pepper to taste


Preheat oven to 400 F (200 C). Place a parchment paper on 15 by 10 by 1-inch jelly-roll pan, which is a shallow rectangular pan with one-inch-deep sides. Coat the parchment paper with cooking spray.

To make the filling, lightly sprinkle onion with salt and using your hands, massage salt into the onion. Set aside for 10-15 minutes. 

Place chicken meat and onion in a bowl of food processor and process for about 30 seconds. Add egg and process until smooth. Check for salt and peppers.  Add if need it. 

To make a dough, lightly sprinkle grated zucchini with salt, mix and set aside for 10-15 minutes.  
In a large bowl whisk together eggs, add carrots. Using your hands squeeze most of the water from zucchini and add to egg mixture. Mix everything well, add flour and mix again very well. Check for salt and pepper. 

Spread the dough all over the parchment paper and bake 15 minutes. Take the pan out of the oven and thinly spread filling all over of the hot dough. Usually I use a back of teaspoon to smear filling all over the dough. Starting from the one long side, roll the dough with filling into a roulade, using the parchment to help you roll. Place seam down the roulade on the same parchment paper and bake more 15 minutes. 

Remove from the oven and cool completely. It can be made in advance and store in refrigerated in an airtight container. Cut before serving. Serve with soup, salad, or with morning coffee.


Рулет с кабачками и качинкой из курятины

На 4 порции (4 нарезанных куска на порцию)

Тесто
5 яиц, комнатной температуры
1 средний зеленый цуккини, натертый на больших отверстиях терки
1/2 чайной ложки соли
1/2 большой моркови, натертой на мелких отверстиях терки
1/2 чашки муки

Начинка
10 унций (около 300 г) приготовленного куриного мяса (вареное или запеченое)
1/2 среднейпо размеру головки лука, тонко нарезанного
1 яйцо
соль, перец, кайенский перец по вкусу

Разогреть духовку до 400 F (200 C). Выложить пергаментной бумагой противень размером 15 на 10 дюймов. Сбрызгнуть пергаментную бумагу анти-пригарным спреем.

Для начинки, слегка посыпать цолью нарезанный лук и руками перетереть соль и лук. Отложить на 10-15 минут.

Выложить куриное мясо и лук в чашу кухонного комбайна и провернуть в течении 30 секунд. Добавить яйцо и провернуть до образования пастообразной массы. Проверить на соль и перец. Для остроты можно посыпать острым перцем.

Для теста, слегка посыпать цуккини солью, перемешать и отложить на 10-15 минут.

В большой миске взбить яйца, добавить натертую морковь. Руками отцать кабачки и добавить в яичную смесь. Все хорошо перемешать, добавить муку и еще раз очень хорошо перемешать. Проверить на соль и перец.

Выложить тесто на пергаментную бумагу, равномерно распределить по всей поверхности и выпекать 15 минут. Вынуть противень из духовки и распределить начинку по всему горячему тесту. Обычно я использую оборотную сторону чайной ложки для размазывания начинки. Начиная с длинной стороны, закатать тесто с начинкой в ​​рулет и в пергаменте еще запекать 15 минут.

Вынуть из духовки и полностью остудить. Это можно сделать заранее и хранить рулет в холодильнике в герметичном контейнере. Нарезать перед подачей на стол. Подавать с супом, салатом или с утренним кофе.

No comments: