June 11, 2020

Walnut Cheese Sticks (Egg-less)



The recipe had never been documented and shows up in some community cooking books. I decided to try and document. Cookies are quite delicate and might be enhanced in many ways with chocolate ganache, lemon glaze or just powdered sugar. 

Yield about 6 dozens 3-inch cookies

Dough
1 cup cottage cheese, full fat
1 cup (about 220 gram) butter, room temperature
2 cups flour, sifted

Filling
1/4 cup vegetable oil
3/4 cup brown sugar
3/4 cup finely chopped walnuts


Preheat the oven to 400 F (200 C). Place parchment paper on a large cookie sheet and grease with non-stick cooking spray. 

Blend together with fork the cottage cheese and butter. Add sifted flour. Knead a  dough and divide into 4 equal pieces. 

Mix together brown sugar and walnuts and set aside. Pour vegetable oil in a small bowl and also set aside. Prepare a cooking brush. 

Take one piece of the dough and roll into 8-9 inch square. Cut rolled dough into 9 equal squares. Each square into 2 equal triangles. It makes 18 triangles. Brush each triangles with vegetable oil, sprinkle with brown sugar and nuts. Roll into sticks beginning at the base. Place on greased cookie sheet with point side down. Repeat with other dough pieces. 

Bake for 20 minutes. Sprinkle with powdered sugar before serving. Keep in airtight container for a couple days. 

 


Сырные палочки с грецкими орехами (Без яиц)

На 72 средней величины печенья

1 чашка жирного cottage cheese
1 чашка (около 220 грамм) сливочного масла, комнатной температуры
2 чашки, просеянной

Начинка
1/4 чашки растительного масла
3/4 чашки коричневого сахара
3/4 чашки мелко нарезанных грецких орехов

Разогреть духовку до 400 F (200 C). Вылоижть большой противень пергаментхой бумагой и побрызгать non-stick cooking spray.

Вилкой смешать cottage cheese и масло. Добавить просеянную муку. Замесить тесто и разделить на 4 равные части.

Смешать коричневый сахар и грецкие орехи и отложить. Налить растительное масло в небольшую посуду и также отложить. Подготовить кулинарную щеточку.

Раскатать одну часть теста в квадрат со стороной 21 см . Разрезать раскатанное тесто на 9 равных квадратов. Каждый квадрат разрезать на 2 равных треугольника. Это делает 18 треугольников. Смазать каждый треугольник растительным маслом, посыпать коричневым сахаром и орехами. Начиная с основания треугольника, свернуть тесто с начинкой в трубочку. Выложить на смазанный жиром лист печенья острием вниз. Повторить тоже с другими частями теста.

Выпекать 20 минут.

Посыпать сахарной пудрой перед подачей на стол. Хранить в герметичном контейнере в течение 2-3 дней.

No comments: