August 26, 2020

Fried half moons pies with spicy zucchini filling


Yields: 8 medium-large pies

Filling

1 teaspoon vegetable oil

1 medium yellow onion, chopped

2 medium zucchinis, grated on a large holes of the grater

salt, black pepper to taste

1/4 teaspoon powdered garlic

cayenne pepper to taste

1/3 cup grated sharp cheddar cheese


Dough

1/2 cup cottage cheese

1 egg, room temperature

1/4 teaspoon salt

1 medium raw red potato, peeled and shredded on the smallest holes of the grater

1 tablespoons olive oil

3/4 cups white whole-wheat flour

1 & 1/2 cups all-purpose flour

1/4 teaspoon baking soda

Vegetable oil for frying


To make the filling, place the grated zucchini in a colander on the sink or over a bowl for 10 minutes, or so.

Pour oil in a large skillet and heat over medium heat. Add onions, cook, and stir until lightly browned about 4-5 minutes. Lightly sprinkle with salt. Using clean hands, squeeze water out of zucchini and add to onions. Saute on medium heat for about 8-10 minutes. Add salt, black pepper, powdered garlic, cayenne pepper, and grated cheddar cheese. Saute for about 2-3 minutes. Remove from the heat and give 3-4 minutes to cool off.

Using an immersion blender, puree zucchini-onion mixture. The filling might be made in advance and kept in a refrigerator.

To make a dough, in a large bowl mix cottage cheese, egg, salt, olive oil, and grated potato. Using an immersion blender, puree the mixture.

In a medium bowl, mix white whole-wheat flour, all-purpose flour, and baking soda. 

Add dry mixture to wet ingredients. Make a dough and leave covered on a kitchen counter for about 10-15 minutes. The dough will be slightly sticky. This is normal.

Divide dough and filling into 8 equal parts. Roll each part of the dough into a 5-inch circle. Spread one part of filling onto one half of each circle. Fold the other half over the top, then crimp with a fork or pinch edges with your fingers. Repeat with other parts of the dough and filling.

Heat vegetable oil in a medium frying pan over medium-high. Fry the pies until golden brown, 2 to 3 minutes per side. Remove and immediately drain on paper towels. Serve with salad.

Leftovers might be store in an airtight container in refrigerator and warm for 30 seconds in a microwave oven.


Жареные пирожки с кабачковой начинкой.

На 8 больших пирожков. 

Начинка

1 чайная ложка растительного масла

1 средняя головка лука, мелко нарезанная

2 средних цуккини, натертых на больших отверстиях терки

соль, черный перец по вкусу

1/4 чайной ложки чесночного порошка

кайенский перец по вкусу

1/3 чашки тертого острого сыра Cheddar


Тесто

1/2 чашки cottage cheese

1 яйцо, комнатной температуры

1/4 чайной ложки соли

1 средний сырой красный картофель, очищенный и натертый на мельчайших отверстиях терки

1 столовая ложка оливкового масла

3/4 чашки белой цельнозерновой муки

1 & 1/2 чашки универсальной белой муки

1/4 чайной ложки пищевой соды

Растительное масло для жарки

Чтобы приготовить начинку, поместите натертые цукини в дуршлаг на раковине или над миской на 10 минут или около того.

Налейте масло в большую сковороду и нагрейте на среднем огне. Добавьте лук, готовьте и перемешивайте, пока он не подрумянится, примерно 4-5 минут. Слегка посыпьте солью. Чистыми руками выжать из кабачков воду и добавить к луку. Обжарить на среднем огне около 8-10 минут. Добавьте соль, черный перец, молотый чеснок, кайенский перец и тертый сыр чеддер. Обжарить около 2-3 минут. Снимите с огня и дайте 3-4 минуты остыть.

Используя погружной блендер, сделать из поджарки пюре. Начинку можно сделать заранее и хранить в холодильнике.

Чтобы сделать тесто, смешайть в большой миске cottage cheese, яйцо, соль, оливковое масло и тертый картофель. Используя погружной блендер, измельчить смесь.

В миске среднего размера смешать два вида муки и пищевую соду.

Добавить сухую смесь к влажным ингредиентам. Замесить тесто и оставить под накрытым полотенцем на кухонном столе примерно на 10-15 минут. Тесто будет немного липким. Это нормально.

Разделить тесто и начинку на 8 равных частей. Раскатать каждую часть теста в круг диаметром 12 см. Распределить одну часть начинки на нижней половине каждого круга. Накрыть верхней половиной, вилкой или руками защипить края теста. Повторить то же с остальным тестой и начинкой.

Нагреть растительное масло на сковороде на среднем огне.Жарить пирожки до золотистого цвета, по 2–3 минуты с каждой стороны. Снать со сковороды и немедленно положить на бумажные полотенца. Подавать с салатом.

Остатки можно хранить в герметичном контейнере в холодильнике и подогреть в течение 30 секунд в микроволновой печи.

Cottage cheese - это мягкий творог со сливками. Если у Вас есть творог, то можно добавить немного сливок, чтобы получить консистенцию cottage cheese.


August 20, 2020

Panna Cotta with Dried Fruits and Nuts


Yield about 2 pounds

1/4 cup pistachios

1/2 cup walnuts, chopped

1/4 cup raisins

1/4 cup dry cranberries

4 large dates, chopped

2 cups ricotta

1/2 cup sour cream

4 tablespoons honey

2 Tbsp unflavored gelatin

70 gram water, room temperature

Heat nuts in a dry, heavy skillet over medium heat for about 4 minutes or until they're golden brown and they give off a rich, toasty fragrance. Watch them closely because it's easy to burn them.  Stir or toss nuts or seeds frequently for even toasting. Remove from pan to cool.

Sprinkle gelatin over the water in a medium saucepan; let stand 5 min. or until softened. 

Meanwhile in a large bowl add ricotta, sour cream, and honey. Using an immersion blender, smooth everything. Add dry fruits and roasted nuts. 

Place gelatin mixture on a low heat and cook until gelatin is completely dissolved, stirring frequently. (Do not boil.) Remove from the heat and give a minute to cool. 

Pour gelatin mixture in ricotta and stir everything together. 

Prepare porcelain form 8 x 6-inch. Cover form with plastic wrap, pressing the wrap gently against the sides. Pour the mixture into the form and refrigerate 2 hours or until firm.

Cut into medium size pieces and serve with drinks or fresh berries.  

Russian-speaking readers can use soft tvorog (farmer's cheese) instead of ricotta.

August 15, 2020

Spicy Sun-Dried Tomato Pesto

Yield 1 & 1/2 cups pesto

3 oz sun-dried tomatoes

1 c. fresh herbs (parsley, dill, basil), large stems removed

1/2 c. + 2 tablespoons extra virgin olive oil

1/2 cup roasted almonds in their skins

3 cloves garlic

1/2 - 3/4 tsp. Himalayan pink salt

1/4 teaspoon sugar

1 teaspoon lemon juice

1 mini jalapeno pepper, cleaned, seeds removed


To soften sun-dried tomatoes, soak then in 2 cups of simmering water for 3-4 minutes. Drain and dry beween paper towels. 

In a medium skillet over medium heat, toast the almonds until golden brown and fragrant, about 5-10 minutes, stirring the nuts occasionally. Place on a clean kitchen towel, cover, and let steam for 1 minute. Using the towel, gently rub the nuts to release their skins.

In a food processor, combine sun-dried tomatoes in oil, herbs, nuts, garlic, and salt. Process until small bits resembles. Add salt, sugar, lemon juice and jalapeno pepper.

While food processor is running, slowly add olive oil until emulsified (for a thinner consistency, add additional oil.)

Transfer to an airtight container and store in the refrigerator for up to one week. Serve on toasts or with crackers


August 11, 2020

Quick and super soft flatbreads with mushroom filling (oil only for cooking)


Makes 4 medium size flatbreads

Mushrooms filling

1 tablespoon vegetable oil

7-8 oz white button mushroom, chopped

1/2 large yellow pepper, chopped

1/2 medium yellow onion, chopped

1/4 teaspoon garlic powder

salt, pepper, sugar to taste

1 teaspoon soy sauce

Dough

100 ml kefir (Might be substituted on buttermilk)

1/4 teaspoon baking soda

1 egg

1/2 teaspoon salt

1/4 teaspoon sugar

1 & 3/4 cup all-purpose flour

1/2 cup whole-wheat flour

1/4 teaspoon ground anise

1/8 teaspoon ground black pepper

Vegetable oil for frying

To make a filling, heat vegetable oil over medium heat in a medium skillet. Add onions, sprinkle with some salt and ground black pepper. Cook until tender, about 3-4 minutes, and add peppers. Continue to cook for 2-3 minutes, stirring occasionally. If you need it to add a bit of vegetable oil to a pan. Add mushrooms and garlic powder. Cook almost all water evaporated, about 8 minutes, stirring frequently. In the end, add soy sauce and dash of sugar. Check for salt and pepper and add if need it. Remove from the heat and give about 2 minutes to cool. Using a stand-up mixer, puree everything.

The filling might be made in advance and keep in the refrigerator.

To make a dough, in a medium shallow bowl, mix kefir and soda. Add egg, salt, and sugar.

In a medium bowl mix flours, pepper, ground anise and sift over the wet ingredients. Make a dough and leave on a counter for 5-10 minutes to rest.

Divide dough and filling into 4 equal parts.

Working with one piece of dough at a time, roll it into a rough circle or oval about 2-3-inch in diameter, using more flour if necessary. Place 1 part of the filling in the center. Pinch the edges of the dough over the filling. Turn the flatbread over, and gently press down again on the bottom. This will push the filling out into the edges of the bread; using rolling pin roll out bread to around 5-6 inches in diameter. Repeat with others.

Fry with little oil the flat-breads in the skillet or on the griddle. Cook for 2 to 3 minutes on one side, or until golden brown, then flip and cook the second side for another 2 minutes. Transfer the flatbread from the pan to a rack to cool slightly before serving.

Serve immediately with salads, salsa, dips, veggies, and even fruits. Store flat-breads, well wrapped in a foil, in the refrigerator for a couple of days.


Лепешки на кефире с грибной начинкой (масло только для жарки)

На 4 среднего размера лепешки

Начинка из грибов

1 столовая ложка растительного масла

250 грамм шампиньонов, нарезанных на средние куски

1/2 большого желтого перца, нарезанного на мелкие куски

1/2 средней луковицы, нарезанной на мелкие куски

1/4 чайной ложки чесночного порошка

соль, перец, сахар по вкусу

1 чайная ложка соевого соуса

Тесто

100 мл кефира

1/4 чайной ложки пищевой соды

1 яйцо

1/2 чайной ложки соли

1/4 чайной ложки сахара

1 и 3/4 чашки белой муки

1/2 чашки цельнозерновой муки

1/4 чайной ложки молотого аниса

1/8 чайной ложки молотого черного перца

Растительное масло для жарки

Для начинки разогреть растительное масло на среднем огне в средней сковороде. Добавить лук, посыпать солью и молотым черным перцем. Тушить в течении 3-4 минут, и добавить нарезанный сладкий перец. Готовить еще 2-3 минуты, периодически помешивая. Если нужно, добавить в сковороду немного растительного масла. Выложить грибы и чесночный порошок в сковороду. Готовить до того момента, пока почти вся вода не испарится, примерно 8 минут, часто помешивая. В конце добавить соевый соус и немного сахара. Проверить на соль и перец, и при необходимости добавить. Снять с огня и дать остыть примерно в течении 2 минут. С помощью погружного миксера превратить смесь в пюре.

Начинку можно сделать заранее и хранить в холодильнике.

Чтобы приготовить тесто, в небольшой неглубокой миске смешать кефир и соду. Добавить яйцо, соль и сахар.

В средней миске смешать муку, перец, молотый анис и просеять над кефирной смесью. Замесить тесто и оставить в миске на 5-10 минут, чтобы отдохнуло.

Разделить тесто и начинку на 4 равные части.

Раскатать каждую часть теста в круг или овал диаметром около 7-8 см, при необходимости добавить немного муки. Выложить 1 часть начинки в центр каждого круга. Зажать края теста над начинкой. Перевернуть лепешку и снова слегка надавить. Скалкой раскатать лепешку примерно до 10-12 см в диаметре. Повторить с другими.

Обжарить лепешки на сковороде с небольшим количеством масла. Готовить 2–3 минуты с одной стороны или до золотистого цвета, затем перевернуть и жарить вторую сторону еще 2 минуты. Переложить лепешки на решетку, чтобы они немного остыли перед подачей на стол.

Подать с салатом, сальсой, соусами, овощами и даже фруктами. Хранить лепешки, хорошо завернутые в фольгу, в холодильнике пару дней.


August 03, 2020

Drunken Honey Spice Cake with Dry Fruits (Tweaked recipe from Emeril Lagasse)



One 9-inch tube cake, about 16 servings

For dry fruits
1 cup snipped dry fruits (apricots, raisins, dates or mix)
3 tablespoons Captain Morgan Spiced Rum
Dough
2 cups sifted all-purpose flour
1/3 cup whole-wheat flour
1 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon ground cloves
1/2 teaspoon salt
1 1/2 sticks unsalted butter
1/2 cup clover honey
3 tablespoons Captain Morgan Spiced Rum
1/4 cup brown sugar
1/4 cup white sugar
3 large egg yolks
3/4 cup whole Greek plain yogurt
4 large egg whites

In a small bowl, soak dry fruits with 3 tablespoons of rum for 20 minutes.

Preheat the oven to 350°F. Grease and flour one 9-inch tube pan or one 8- to 10-cup fluted tube or Bundt pan. 

Sift flours, baking powder, baking soda, ginger, cinnamon, cloves, and salt together, then sift again into a large bowl. 

In another large bowl, beat the butter with an electric mixer on high speed until creamy. Gradually add the honey and 1/4 cup of the brown sugar to the butter and beat on high speed until well mixed, 2 to 4 minutes. Add 3 tablespoons rum and beat in the egg yolks, one at a time.

Beat on low and add the flour mixture in three parts, alternating with the yogurt in two parts. Beat until smooth, scraping down the sides of the bowl as necessary.
In another large bowl, beat the egg whites until soft peaks form. Gradually add the remaining 1/4 cup white sugar, beating on high speed, until stiff. Fold the egg whites into the batter.

Remove the plumped fruits from the liquid and dry between paper towels. Carefully add fruits into cake batter and mix in.

Pour the batter into the prepared pan and bake until a tester comes out clean, 45 to 55 minutes. Let the cake cool in the pan on a wire rack for 10 minutes and then invert the cake onto the rack and allow to cool completely.

Keep in airtight contained for a couple days and dust with powdered sugar just before serving


Медовик с ромом и сухофруктами

На 16 порций

Для сухофруктов
1 чашка сухофруктов (абрикосы, изюм, финики или смесь)
3 столовые ложки рома "Captain Morgan Spiced Rum"

Тесто
2 чашки белой муки
1/3 чашки цельнозерновой муки
1 1/2 чайной ложки разрыхлителя 
1/2 чайной ложки пищевой соды
1 чайная ложка молотого имбиря
1 чайная ложка молотой корицы
1/2 чайной ложки молотых гвоздик
1/2 чайной ложки соли
150 грамм палочки несоленого масла
1/2 (125 мл) чашки клеверного меда
3 столовые ложки рома "Captain Morgan Spiced Rum"
1/4 чашки коричневого сахара
1/4 чашки белого сахара
3 больших яичных желтка
3/4 чашки жирного греческого йогурта
4 больших яичных белка

В небольшой миске замочить на 20 минут сухие фрукты с 3 столовыми ложками рома.

Разогреть духовку до 350 ° F. Смазать маслом и посыпать мукой круглую 9-дюймовую форму для выпечки бисквита.

Просеять в большой миске два вида муки, разрыхлитель, пищевую соду, имбирь, корицу, гвоздику.

В большой миске миксером взбить сливочное масло до образования белой мягкой массы. Постепенно добавить мед и 1/4 чашки коричневого сахара. Продолжать взбивать на высокой скорости до полного смешания, от 2 до 4 минут. Добавить 3 столовые ложки рома и вбить яичные желтки, по одному за раз.

Добавить порциями муку, чередуя с йогуртом. На низкой скорости все хорошо перемешать. 
В другой миске миксером взбить яичные белки до образования мягких пиков. Постепенно добавить 1/4 чашки белого сахара, взбивая на высокой скорости, пока не образуются жесткие пики. Аккуратно лопаткой добавить взбитые белки в тесто.

Вынуть фрукты из жидкости и просушите между бумажными полотенцами. Осторожно добавить фрукты в тесто и перемешать.

Вылить жидкое тесто в подготовленную форму и печ в течении 45 до 55 минут. Проверить деревянной лучинкой на готовность. Дать пирогу остыть в форме в течение 10 минут, а затем вынуть из форму и дать полностью остыть.

Хранить в герметичном контейнере в течение нескольких дней и посыпать сахарной пудрой непосредственно перед подачей на стол.


Idea comes from https://www.emerils.com/126560/honey-spice-cake