Yield: 20 medium size pancakes
1 cup cooked buckwheat groats
1 cup white cheese or dry tvorog
2 eggs
1 medium apple, cored, peeled and shredded
2 tablespoons honey
1/2 cup 2%-milk
1 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
Vegetable oil for frying
In a medium bowl mix buckwheat groats, cheese and eggs. Using stand-up (immersion) mixer, puree the mixture. Add shredded apple, honey, milk and puree again.
In another medium bowl mix flour and baking powder. Add to puree and mix well.
Pour in enough oil to just barely cover the bottom of the pan. Grease with non-stick spray. Heat a skillet over medium to medium-high heat.
Working in small batches of 3 to 4, ladle in about 2 tablespoons of batter at a time into the hot skillet. Fry until golden brown, flip, and fry the other side until it is also golden brown.
Transfer the fried pancakes to a paper towel-lined plate. Serve warm with jam, sour cream or yogurt.
Оладьи с гречкой и творогом (если в холодильнике есть остатки)
На 20 оладий среднего размера.
1 чашка вареной гречневой крупы
1 чашка белого сыра или сухого творога
2 яйца
1 среднее яблоко, очищенное от кожуры и натертое на крупной терке
2 столовые ложки меда
1/2 чашки 2% -го молока
1 чашка универсальной муки
1 чайная ложка разрыхлителя
Растительное масло для жарки
В средней миске смешать гречневую крупу, сыр и яйца. Используя стоячий (погружной) миксер, взбить смесь до образования пюре. Добавить натертое яблоко, мед, молоко и снова взбить.
В другой средней миске смешать муку и разрыхлитель. Добавить в пюре и хорошо перемешать.
Налить немного растительного масла на дно сковороды. Сбрызгнуть антипригарным спреем. Нагреть сковороду на среднем или средне-сильном огне.
Сформировать штоловой ложкой оладьи и выложить в горячую сковороду. Обжарить до золотистого цвета, перевернуть и обжарить другую сторону до золотистого цвета.
Переложить оладьи на тарелку, застеленную бумажным полотенцем. Подавать в теплом виде с джемом, сметаной или йогуртом.
No comments:
Post a Comment