December 14, 2020

Cornbread Cookies with Feta Cheese and Dry Cranberries (No extra sugar)


Yields 11-12 medium size cookies

1 cup all-purpose flour

2/3 cup cornmeal

1/2 teaspoon salt

1/4 teaspoon black pepper

1 teaspoon ground cumin

2 teaspoons baking powder

1/2 cup crumbled feta cheese

2 eggs, lightly beaten

4 tablespoons 2%-milk

4 tablespoons olive oil

1/3 - 1/2 cup dry cranberries

Preheat oven to 350F (180 C). Place parchment paper on a large cookie sheet. Grease with vegetable oil and spray with non-stick baking spray.

In a medium bowl, stir together flour, cornmeal, baking powder, cumin, salt, and black pepper. 

Combine feta cheese, eggs, milk, and olive oil. Using an immersion mixer, process everything until almost puree. Add half of the flour mixture and dry cranberries. Mix everything with a large tablespoon. Add the rest of the flour mixture. Make a stiff dough.

Moisture hands with a couple of drops of vegetable oil and form medium cookies. Place on a greased cookie sheet.

Bake 8-9 minutes on a lower shelf of the oven and 8-10 minutes on an upper one. Remove from the oven and cool completely.

Keep in an air-tight container for a couple of days. Serve with coffee, tea, and salads.


Кукурузное печенье с сыром фета и сушеной клюквой (Без лишнего сахара)

На 11-12 печений среднего размера.

1 чашка белой пшеничной муки

2/3 чашки кукурузной муки

1/2 чайной ложки соли

1/4 чайной ложки черного перца

1 чайная ложка молотого тмина

2 чайные ложки разрыхлителя

1/2 чашки сыра фета, в кусочках

2 слегка взбитых яйца

4 столовые ложки 2% -го молока

4 столовые ложки оливкового масла

1/3 - 1/2 чашки сухой клюквы

Разогреть духовку до 180 ° C. Выложить пергаментной бумагой большой противень. Смазать растительным маслом и сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки.

В средней миске смешать муку, кукурузную муку, разрыхлитель, тмин, соль и черный перец.

В отдельной посуде погружным миксером взбить сыр фета, яйца, молоко и оливковое масло до образования пюре. Добавить половину мучной смеси и сушеную клюкву. Все перемешать большой столовой ложкой. Добавить оставшуюся часть мучной смеси. Замесить крутое тесто.

Смочить руки несколькими каплями растительного масла и сформировать печенья среднего размера. Выложить печенья на смазанный маслом противень.

Выпекать 8-9 минут на нижней полке духовки и 8-10 минут на верхней. Вынуть из духовки и полностью остудить.

Хранить в герметичной таре пару дней. Подавать с кофе, чаем или салатами.


Idea comes from Better Homes & Garderns Magazine

No comments: