Yield: 1 loaf
2/3 cup packed brown sugar
1/3 cup 2% milk
2 cups all-purpose flour (I used 1 cup all-purpose flour + 1 cup whole-wheat flour)
1-1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon ground nutmeg
1/8 teaspoon ground cloves
A couple dashes of cayenne pepper, 1/4 teaspoon grounf dry orange peel (optional)
1/2 cup honey (I used 1/3 cup)
1/3 cup canola oil
Glaze (optional):
1/3 cup confectioners' sugar
2 teaspoons 2% milk
Preheat oven to 325°. In a small saucepan, combine brown sugar and milk. Cook and stir over low heat until sugar is dissolved. Remove from heat.
In a large bowl, whisk flour, baking powder, cinnamon, nutmeg and cloves. In another bowl, whisk eggs, honey, oil and brown sugar mixture until blended. Add to flour mixture; stir just until moistened.
Transfer to a greased 8x4-in. loaf pan. Bake 50-60 minutes or until a toothpick inserted in center comes out clean (cover top loosely with foil if needed to prevent overbrowning).
Cool in pan 10 minutes before removing to a wire rack to cool completely. In a small bowl, stir glaze ingredients until smooth; drizzle over bread.
Securely wrap cooled loaf in a foil and plastic wrap.
Бразильский медовик со специями
На 1 буханка
2/3 чашки коричневого сахара
1/3 чашки 2% молока
2 чашки белой муки (я использовала 1 чашку универсальной муки + 1 чашку цельнозерновой муки)
1-1 / 2 чайных ложки разрыхлителя
1/2 чайной ложки молотой корицы
1/2 чайной ложки молотого мускатного ореха
1/8 чайной ложки молотой гвоздики
Немного кайенского острого перца, 1/4 чайной ложки сухой апельсиновой цедры (по желанию)
1/2 чашки меда (я использовала 1/3 чашки)
1/3 чашки рапсового или другого растительного масла
Глазурь (по желанию):
1/3 чашки сахарной пудры
2 чайные ложки 2% молока
Разогреть духовку до 325 ° Ф (160 Ц). В небольшой кастрюле смешать коричневый сахар и молоко. Варить, помешивая на слабом огне до растворения сахара. Снять с огня.
В большой миске смешать муку, разрыхлитель, корицу, мускатный орех и гвоздику. В другой миске взбить яйца, мед, масло, добавить молочную смесь и перемешать до однородности. Добавить к мучной смеси; все хорошо перемешать.
Выложить в смазанную маслом 8х4 дюйма форму для запекания. Печь в течении 50-60 минут или до тех пор, пока зубочистка, вставленная в центр, не выйдет чистой (при необходимости накройте верх фольгой, чтобы не зажечь).
Охладить в форме в течении 10 минут. Вынуть на решетку, чтобы дать полностью остыть. В небольшой миске перемешать ингредиенты для глазури, покрыть хлеб.
Остывшую буханку завернуть в фольгу и полиэтиленовую пленку.
Recipe comes from Taste of Home
No comments:
Post a Comment