March 03, 2021

Cream Cheese Oats Omelet


Yields 2 servings

2 tablespoons quick-cooking oats

50ml of hot milk

1/4 teaspoon ground cumin

Salt to taste

1 tablespoon cream cheese (room temperature)

2 eggs, room temperature

2 teaspoon vegetable oil for frying

In a medium bowl, whisk oats and hot milk. Leave on a counter for about 3 minutes.

Add cumin, salt, cream cheese, and one egg. Using immersion mixer, blend everything together. Add one more egg and whisk all ingredients until smooth stage.

Heat a pan, brush with vegetable oil and pour omelet mix onto the pan and let it cook covered for a few minutes until the base is cooked.

Flip the omelet and let it cook for another few minutes and keep aside. Cut into segments and serve immediately.


Омлет со сливочным сыром и овсянкой

На 2 порции

2 столовые ложки овсяных хлопьев быстрого приготовления

50 мл горячего молока

1/4 чайной ложки молотого тмина

Соль по вкусу

1 столовая ложка сливочного сыра (комнатной температуры)

2 яйца, комнатной температуры

2 чайные ложки растительного масла для жарки

В средней миске залить овес горячим молоком. Оставить на столе примерно на 3 минуты.

Добавьте тмин, соль, сливочный сыр и одно яйцо. С помощью погружного миксера смешать все вместе. Добавить еще одно яйцо и взбить все ингредиенты до однородной массы.

Нагреть сковороду, смазать растительным маслом и вылить омлетную смесь на сковороду и жарить под крышкой в течении несколько минут, пока не приготовится основа.

Перевернуть омлет и жарить на другой стороне. Нарезать дольками и сразу же подавать.


Recipe comes from



No comments:

Post a Comment