April 02, 2021

Classic Cheese Rolls for Soup


Makes 12 medium pieces for 4-5 servings

1 large egg, lightly beaten with fork

1/4 teaspoon salt

1/3 cup all-purpose flour + more if need it

Couple twists ground pepper

1.5 oz. (about 30 - 35 gram) spreadable cheese

Add salt and ground pepper to beaten egg. Stir together flour with egg mixture. Using a circular motion with the palm of your hand, gently roll the dough on a floured surface to create a ball shape. Add flour, if need it.

Roll dough out into a rectangle 1/8-inch thick. Spread cheese to edges and roll up gently and pinch the seams shut. Cut into 12 equal pieces.

Place into simmering soup. Cover and simmer 10 minutes without lifting lid.


Классические Рулетики-клецки для супа

На 12 средних рулетиков для 4-5 порций супа

1 большое яйцо, слегка взбитое вилкой

1/4 чайной ложки соли

1/3 чашки универсальной муки + еще при необходимости

Пара щепоток молотого черного перца

1,5 унции (около 30-35 грамм) пастообразного сыра


Добавить соль и молотый перец во взбитое яйцо. Добавить муку с яичной смесью. Замесить тесто на присыпанной мукой поверхности. При необходимости добавить муку.

Раскатать тесто в прямоугольник толщиной 3мм. Распределить сыр по всей поверхности, аккуратно закатать и защипнуть швы. Разрезать на 12 равных частей.

Положить в кипящий суп. Накрыть крышкой и варить в течении 10 минут под закрытой крышкой.


No comments: