June 07, 2021

Palm Springs Pearl Couscous & Citrus Salad


Serves 4

3 tablespoons extra virgin olive oil

1 cup pearl couscous

1 & 1/4 cups water

Kosher salt

2 tablespoons red wine vinegar

3 tablespoons red onions, minced

2 navel oranges peeled and cut into half moon

1/2 cup crumbled feta cheese

1/4 cup salted, roasted pistachio kernels

One small bunch fresh parsley or cilantro, finely chopped

Place the oil in a medium saucepan over medium heat. Add the couscous and cook steering until it browns and smell very nutty about 2 minutes. Add the water and one teaspoon of salt, bring the mixture to a boil and simmer until the liquid is absorbed and couscous is tender for about 10 minutes.

Transfer the warm couscous to a serving bowl. Add the vinegar and red onion, let the couscous cool to room temperature, and then gently stir in the oranges, pistachios, feta, and parsley.

Season the salad with salt to taste. Serve immediately at room temperature.


Салат с жареным жемчужным кускусом и апельсинами по-калифорнийски

На 4 порции

3 столовые ложки оливкового масла

1 чашка жемчужного кускуса

1 и 1/4 чашки воды

Кошерная соль

2 столовые ложки красного винного уксуса

3 столовые ложки измельченного красного лука

2 апельсина, очищенные и нарезанные полумесяцем

1/2 чашки раскрошенного сыра фета

1/4 чашки соленых жареных фисташек

Один небольшой пучок свежей петрушки или кинзы, мелко нарезанной

Налить масло в сковороду среднего размера и нагреть на среднем огне. Добавить кускус и жарить, пока он не станет коричневым, около 2 минут. Добавить воду и одну чайную ложку соли, довести смесь до кипения и варить, пока вся жидкость не впитается и кускус не станет мягким, в течение примерно 10 минут.

Выложить теплый кускус в тарелку, в которой выбудете подавать салат. Добавить уксус и красный лук, дать кускусу остыть до комнатной температуры, а затем добавить апельсины, фисташки, брынзу и петрушку.

Посолить салат по вкусу. Подавать сразу при комнатной температуре.


Recipe comes from "Simply Julia" by Julia Turshen

No comments:

Post a Comment