Yields 16 small pieces
Dough
2 eggs , room temperature
1/2 cup turbinado sugar (3/4 cup for sweeter version)
6 tablespoons butter, melted
1/3 cup 2%-milk
3/4 cup 1%-cottage cheese
1 cup all-purpose flour
1/2 cup corn starch
1 & 1/2 teaspoon baking powder
Filling
2 medium apples, cored, peeled, cut into small-medium pieces
1/2 tablespoon butter
1/2 teaspoon lemon juice
1 teaspoon sugar
1 teaspoon whiskey
1 teaspoon honey
Powdered sugar for sprinkling
For a filling, melt butter in a medium skillet over medium heat. Add apples and saute for about 3 minutes. Add sugar, lemon juice, and whiskey. Mix well and saute until tender and golden, 10 to 15 minutes. Remove from the heat and add honey. Mix well and set aside.
Preheat the oven to 350 F (180 C). Coat an 8-inch square cake with a thin layer of nonstick cooking spray. It will hold your parchment paper in place. Cut a sheet of parchment paper that’s about twice as long as your pan. Place a parchment paper in the pan, oil lightly, and spray that bottom and all walls are covered.
For a dough, whisk eggs and sugar for about 2 minutes. Add melted butter, cottage cheese, milk, and whisk again.
In a medium bowl, mix all-purpose flour, corn starch, and baking powder. Add to wet ingredients. Mix well and pour half of the dough into the prepared baking form. Evenly spread apple filling and pour the rest of the dough.
Bake for about 40-45 minutes. Remove from the oven and cool completely. Cut into squares and sprinkle with powdered sugar. Keep leftover in an airtight container for a couple of days.
Яблочные квадратики с творогом "cottage cheese"
На 16 маленьких кусочков
Тесто
2 яйца, комнатной температуры
1/2 чашки сахара турбинадо (3/4 чашки для более сладкого варианта)
6 столовых ложек сливочного масла, растопленного
1/3 чашки 2% молока
3/4 чашки 1%-го творога
1 стакан универсальной муки
1/2 чашки кукурузного крахмала
1 и 1/2 чайной ложки разрыхлителя
Начинка
2 средних яблока, без сердцевины, очищенных от кожуры, нарезанных на мелкие средние кусочки
1/2 столовой ложки сливочного масла
1/2 чайной ложки лимонного сока
1 чайная ложка сахара
1 чайная ложка виски
1 чайная ложка меда
Сахарная пудра для посыпки
Для начинки растопить сливочное масло в сковороде среднего размера на среднем огне. Добавить яблоки и тушить около 3 минут. Добавить сахар, лимонный сок и виски. Хорошо перемешать и продолжать тушить до мягкости и золотистого цвета, 10–15 минут. Снять с огня и добавить мед. Хорошо перемешать и отставить в сторону.
Разогреть духовку до 350 F (180 C). Побрызгать квадратную форму размером 8-дюймов тонким слоем антипригарного кулинарного спрея. Он будет удерживать пергаментную бумагу на месте. Отрезать лист пергаментной бумаги примерно в два раза длиннее формы. Поместить пергаментную бумагу в форму, слегка смазать маслом и побрызгать тонким слоем антипригарного кулинарного спрея дно опять, чтобы все стенки были покрыты.
Для теста взбить яйца с сахаром около 2 минут. Добавить растопленное масло, творог,молоко и снова взбить.
В средней миске смешать муку, кукурузный крахмал и разрыхлитель. Добавуть к влажным ингредиентам. Хорошо перемешать и вылить половину теста в подготовленную форму для выпечки. Равномерно распределить яблочную начинку и залить остальным тестом.
Выпекать около 40-45 минут. Вынуть из духовки и полностью остудить. Нарезать квадратиками и посыпать сахарной пудрой. Храните остатки в герметичном контейнере в течение нескольких дней.
No comments:
Post a Comment