November 01, 2022

Quick Cheesy Scrambled Eggs


Yields 2 medium servings

2 eggs, room temperature

1/4 cup 1%-milk

A couple dashes of salt and ground black pepper

1/2 tablespoon butter for frying

1/3 cup hard cheese (Cheddar, Monterey Jack or mozzarella.), shredded

2 tablespoons fresh herbs, finely chopped

Whisk eggs, salt and pepper in small bowl. Add milk and whisk again. Melt butter in a large non-stick skillet over medium heat. 

Pour in egg mixture and reduce heat to medium-low. As eggs begin to set, gently move spatula across bottom and side of skillet to form large, soft curds. Cook until eggs are thickened and no visible liquid egg remains, but the eggs are not dry.

Sprinkle with cheese and chopped herbs between curds. Mix again and cook for about 2 minutes. Remove from the heat and serve immediately.


Быстрая яичница-болтунья с сыром

На 2 средние порции

2 яйца, комнатной температуры

1/4 чашки 1% молока

Пара щепоток соли и молотого черного перца

1/2 столовой ложки сливочного масла для жарки

1/3 чашки твердого сыра (чеддер, монтерей джек или моцарелла), тертого

2 столовые ложки свежей зелени, мелко нарезанной

Взбить яйца, соль и перец в небольшой миске. Добавить молоко и снова взбить. Растопить сливочное масло в большой сковороде с антипригарным покрытием на среднем огне.

Влить яичную смесь и уменьшить огонь до средне-слабого. Когда яйца начнут схватываться, осторожно мешать лопаткой по дну и стенкам сковороды, чтобы сформировать небольшие мягкие куски. Готовить пока яйца не загустеют и не останется видимой жидкости, но яйца не станут сухими.

Посыпать сыром и рубленой зеленью между образовавшимися кусочкми. Снова перемешать и готовить около 2 минут. Снять с огня и сразу подать.


Рецепт из Facebook.

No comments: