Yields 5-7 servings
2 medium ripe nectarines or apricots, halved, seeds removed
2 & 1/4 tablespoons honey
1/2 cup brown sugar
2 tsp finely grated lemon rind (I used 1 teaspoon rose water)
1/2 cup (8 tablespoons) butter, melted
2 teaspoons vegetable oil
2 eggs, at room temperature
pinch of salt
1 cup all-purpose flour sifted with 1 & 1/2 teaspoon baking powder
2/3 cup raw almonds, grounded
Preheat oven to 350 F (180˚C), conventional. Grease with some vegetable oil and non-stick baking spray 9" x 5" nonstick rectangle form.
Place the nectarines, honey, sugar and lemon rind in a bowl of the food processor, blend until smooth. Add the butter, oil, eggs, and salt, then blitz again to combine. Stir through the flour with baking powder.
Remove mixture into a large plastic bowl. Add almond meal until well combined and pour into prepared form.
Bake for 40 - 45 minutes or until a skewer comes out clean. Cool in the pan for 15 minutes, then invert onto a wire rack to cool completely. Serve with fruits.
Медово-нектариновый быстрый кекс
На 5-7 порций
2 средних спелых нектарина или абрикоса, разрезать пополам, удалить косточки
2 и 1/4 столовые ложки меда
1/2 чашки коричневого сахара
2 чайные ложки мелко натертой лимонной цедры (я использовала 1 чайную ложку розовой воды)
1/2 чашки (100 грамм) сливочного масла, растопленного
2 чайные ложки растительного масла
2 яйца, комнатной температуры
щепотка соли
1 чашки муки, просеянной с 1 и 1/2 чайной ложкой разрыхлителя
2/3 чашки сырого миндаля, молотого
Разогреть духовку до 350 F (180°C). Смазать растительным маслом и антипригарным спреем для выпечки прямоугольную форму размером 9 x 5 дюймов.
Выложить нектарины, мед, сахар и цедру лимона в чашу кухонного комбайна, провернуть до получения однородной массы. Добавить растопленное сливочное масло, масло, яйца и соль, снова превернуть до однородной массы. Смешать с мукой и разрыхлителем.
Переложить смесь в большую пластиковую миску. Добавить перемолотые миндальные орехи, перемешать и перелить в подготовленную форму.
Выпекать 40-45 минут или пока шпажка не выйдет чистой. Остудить в форме в течение 15 минут, затем перевернуть на решетку до полного остывания. Подавать с фруктами.
Idea for the recipes comes from Jillian Leiboff baking recipes
No comments:
Post a Comment