Yields 4-6 servings
2 oranges, washed, dried, and sliced into rounds
2 teaspoons olive oil
2 garlic cloves, minced
12 oz. snow peas, washed and dry
1 shallot, thinly sliced
5 oz. greens
Dressing
3 tablespoons orange juice
1 garlic clove, minced
2 tablespoons honey
2 tablespoons red wine vinegar
1/4 teaspoon salt
pinch of black pepper
Combine dressing ingredients, add shallot and set aside to marinate a bit.
Hit a grill pan over high heat. Once hot, reduce heat to medium. Place orange slices into pan. Make sure the slices are not overlapping. Grill oranges on each side for about 3 minutes until the juices start caramelizing and the slices have nice grill marks. Set aside.
In the same pan, heat olive oil. Add garlic; cook until fragrant. Add snow peas and grill mixing constantly for about 5 minutes. You want to cook the snow peas just slightly so they are fragrant yet still crunchy.
Meanwhile, add greens to a bowl. Top with some grilled oranges and snow peas. Pour dressing with shallot. Serve immediately.
Салат с апельсиноами, запеченными на гриле
Выход 4-6 порций
2 апельсина, вымытых, обсушенных и нарезанных кружочками
2 чайные ложки оливкового масла
2 зубчика чеснока, измельчить
около 350 грамм зеленого горошка, промытого и высушеного
1 лук-шалот, тонко нарезанный
150 грамм листьев свежей руколлы
Соус
3 столовые ложки апельсинового сока
1 зубчик чеснока, измельченный
2 столовые ложки меда
2 столовые ложки красного винного уксуса
1/4 чайной ложки соли
щепотка черного перца
Смешать ингредиенты для соуса, добавить лук-шалот и оставить немного мариноваться.
Разогреть сковороду-гриль на сильном огне. Как только нагреется, уменьшить огонь до среднего. Поместить дольки апельсина на гриль. Убедитесь, что ломтики не перекрывают друг друга. Обжарить дольки апельсин с каждой стороны примерно по 3 минуты, пока сок не начнет карамелизоваться, а на ломтиках не появятся следы от гриля. Отложить в сторону.
В той же сковороде разогреть оливковое масло. Добавить чеснок; жарить до появления аромата. Добавить горошек и обжаривать, постоянно помешивая, около 5 минут. Горошек все еще должен быть хрустящим.
Тем временем добавить в салатницу зелень. Сверху положить жареные апельсины и горошек. Полить соусом с луком-шалотом. Подавать немедленно.
Recipe comes from "Dinner done between carpools" by Victoria Dwek. I added some minor tweaks
No comments:
Post a Comment