March 17, 2023

Rolled Breakfast Tortilla


Yield 1 serving

1/2 tablespoon butter

1 large egg

1 7-8-inch tortilla

2 tablespoons mozzarella cheese, thinly shredded

several strands sauerkraut or pieces of sun-dried tomatoes

1 tablespoon fresh parsley, finely chopped

Salt and pepper to taste

Whisk egg, salt, and pepper. Spray an 8-inch (20 cm) non-stick skillet with cooking spray and add butter. Heat over medium heat. Add the egg and let cook, undisturbed, until the egg start is being set around the edges. Using a rubber spatula, place the omelet on top of a tortilla. Sprinkle with cheese, parsley, and sauerkraut evenly. Roll in and place back on a skillet. Low the heat to medium and fry the tortilla to a light-brown color on both sides.

Remove from the skillet on a plate and serve immediately.


Рулет из тортильи для завтрака

На 1 порцию

1/2 столовой ложки сливочного масла

1 большое яйцо

1 около 20 см в диаметре тортилья

2 столовые ложки сыра моцарелла, тонко натертого

несколько стеблей квашеной капусты или кусочки вяленых помидоров

1 столовая ложка свежей петрушки, мелко нарезанной

Соль и перец для вкуса

Взбить яйцо, соль и перец. Сбрызнуть 8-дюймовую (20 см) сковороду с антипригарным покрытием кулинарным спреем и добавить сливочное масло. Нагреть на среднем огне. Добавить яйцо и жарить, не мешая, пока яйцо не схватится по краям. С помощью тефлоновой лопаточки выложить омлет поверх тортильи. Равномерно посыпать сыром, петрушкой и квашеной капустой. Завернуть и положить обратно на сковороду. Убавить огонь до среднего и обжарите лепешку до светло-коричневого цвета со всех сторон.

Снять со сковороды на тарелку и сразу подать.


No comments: