Yields 4 servings
1 large ear of sweet corn
4 tablespoons vegetable oil + more if needed
1/4 teaspoon garlic powder
1/4 teaspoon paprika
1/4 teaspoon ground coriander
5-6 medium size bella mushroom caps, chopped
2 medium size zucchini (about 1 pounds together), cut into medium quarters of the moon
1 cup basil tomato sauce
2/3 cup light coconut milk
1 medium jalapeno pepper, seeded and chopped
Salt and black pepper to taste
Husk the corn, remove the silks and cut the kernels off the cobs into a bowl. Heat a medium-sized skillet over medium-high heat, and add 2 tablespoons of oil.
Add the corn to the skillet. Stir occasionally until the corn starts to brown, about 3-4 minutes. Add spices. If the pan looks very dry, add more oil. Add mushrooms and sauté for about 5-7 minutes. Sprinkle with some salt and ground black pepper. Stir occasionally to check the oil in a skillet. Add if needed. Remove from the heat.
Heat a large-size skillet over medium-high heat, and add 2 tablespoons of oil. Add zucchini, continue to cook, and stir occasionally for another ten minutes. Add corn-mushrooms mixture and stir well. Pour tomato sauce, coconut milk, and jalapeno pepper. Stir everything and sauté for about more 7 minutes. Check for salt and pepper. Add if needed.
Remove from heat and serve warm with fish or meat.
Тушеная кукуруза, грибы и кабачки с острым вкусом
На 4 порции
1 большой початок сладкой кукурузы
4 столовые ложки растительного масла + больше, если нужно
1/4 чайной ложки сухого чесночного порошка
1/4 чайной ложки паприки
1/4 чайной ложки молотого кориандра
5-6 шампиньонов среднего размера, нарезанных на средние куски
2 кабачка среднего размера (около 500 грамм вместе), нарезанных на средние куски
1 чашка томатного соуса с базиликом
2/3 чашки легкого кокосового молока
1 средний перец халапеньо, очищенный от семян и нарезанный на мелкие куски
Соль и черный перец по вкусу
Очистить кукурузу, удалить шелуху и срезать зерна с початков в миску. Нагреть сковороду среднего размера на среднем огне и добавить 2 столовые ложки масла.
Добавить кукурузу в сковороду. Время от времени помешивать, пока кукуруза не станет коричневой, около 3-4 минут. Добавить специи. Если нужно, добавить еще масла. Добавить грибы и жарить около 5-7 минут. Посыпать небольшим количеством соли и молотым черным перцем. Время от времени помешивать и проверять масло в сковороде. Добавить, если нужно. Снять с огня.
Нагреть большую сковороду на среднем огне и добавить 2 столовые ложки масла. Вуложить кабачки всковороду и тушить, время от времени помешивая, еще десять минут. Добавить прготовленные кукурузу и грибы, хорошо перемешать. Влить томатный соус, кокосовое молоко и острый перец. Все перемешать и жарить еще около 7 минут. Проверить на соль и перец. Добавить, если нужно.
Снять с огня и подать теплым к рыбе или мясу.
Idea for the recipe comes from "Simply West Aftrican" by Pierre Thiam and Lisa Katayama (2023)
No comments:
Post a Comment