September 21, 2023

Quick warm salad with black-eyed beans and veggies


Makes 2 medium servings

1 can (15-ounces) black-eyed beans, drained and rinsed under cold water

2 teaspoons soy sauce

1/2 teaspoon sugar

1 tablespoon vegetable oil

1 medium yellow onion, finely chopped

1. medium carrot, peeled and grated

1 medium red sweet pepper, finely chopped

1 celery, chopped

2 medium cloves of garlic, minced

1/2 teaspoon ground coriander

Salt, ground black and cayenne peppers

2 tablespoons fresh parsley, finely chopped

In a large plastic bowl, add beans, soy sauce, and sugar. Mix well and leave on a counter.

In a medium sauté pan, heat the vegetable oil over medium-high heat. Add the onion and cook for 4 minutes, stirring occasionally. Add garlic, carrots, pepper, and celery. Sauté for 4 minutes, stirring occasionally. Sprinkle with some salt, coriander, peppers, and continue to sauté for 2 more minutes. Remove from the heat, mix well, and leave for about 3-4 minutes for cooling.

Add veggie mixture to beans, mix well, and check for spices. Sprinkle with some parsley, cover with plastic wrap, and leave on a counter for 30-40 minutes before serving. Serve with meat or fish.


Быстрый теплый салат с фасолью и овощами

На 2 средние порции.

1 банка (15 унций) черноглазой фасоли, слить воду и промыть под холодной водой

2 чайные ложки соевого соуса

1/2 чайной ложки сахара

1 столовая ложка растительного масла

1 средняя луковица, мелко нарезанная

1. средняя морковь, очищенная и натертая на терке

1 средний красный сладкий перец, мелко нарезанный

1 сельдерей, нарезанный мелко

2 средние зубца чеснока, измельченного

1/2 чайной ложки молотого кориандра

Соль, молотый черный и кайенский перец

2 столовые ложки свежей петрушки, мелко нарезанной

В большую пластиковую миску выложить фасоль, соевый соус и сахар. Хорошо перемешать и оставить на столе.

В средней сковороде нагреть растительное масло на средне-сильном огне. Добавить лук и тушить 4 минуты, периодически помешивая. Добавить чеснок, морковь, перец и сельдерей. Обжаривать в течении 4 минут, периодически помешивая. Посыпать солью, кориандром, перцем и обжаривать еще 2 минуты. Снять с огня, хорошо перемешать и оставить на 3-4 минуты для остывания.

Добавить овощную смесь к фасоли, хорошо перемешать и проверить на наличие специй. Посыпать петрушкой, накрыть полиэтиленовой пленкой и оставить на столе на 30-40 минут перед подачей. Подать с мясом или рыбой.


Recipe from Instagram.


No comments:

Post a Comment