March 22, 2024

Chocolate-Filled Triangles (Easy Hamantaschen)


Yields between 3 and 4 dozens medium size cookies

Cookie Dough
3/4 cup granulated sugar
2 cups all purpose flour
1 & 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/4 cup butter, softened
1 large egg
2 tablespoons water
1/2 teaspoon lemon extract

Brownie Filling
4 tablespoons butter
1/2 cup semisweet chocolate chips
1/2 teaspoon vanilla extract
1/2 cup all purpose flour


To make cookie dough add the dry ingredients: sugar, flour, salt, and baking powder to the bowl of a stand mixer (you can also use a hand mixer). Mix to combine.

Mix in the butter until the mixture begins to resemble sand. Add in the eggs, water, and lemon extract. Knead the dough against the sides of the bowl to form a smooth ball. Flatten into a disc and wrap in plastic. Refrigerate until cool and firm but not hard, at least 1 hour.

To make the brownie filling, place a pot on the stove and melt the butter for the brownie filling. Once the butter is melted, add the chocolate chips and vanilla extract. Stir constantly while the chocolate melts. When the chocolate is melted, remove from the heat and stir in the flour. Set aside while you roll out the cookie dough.

Remove the dough from the refrigerator. Divide the dough and filling into 4 equal parts.

Preheat the oven to 375 F. Line a large cookie sheet with parchment paper and grease with vegetable oil and non-stick baking spray.

To Assemble the Cookies, roll each part of the dough into 4 x 12-inc. strip, and spread the filling. Fold a long flap of dough over each strip and pinch the ends. Gently flatten each bar with your fingertips and cut into 10-12 triangles. Transfer cookies to a prepared large cookies sheet.

Bake for 10 - 12 minutes. Place the cookie on a wire rack to cool completely. Store them at room temperature in an air-tight container for 2-3 days.

Печенье-треугольники с шоколадной начинкой (Easy Hamantaschen)

На 40-45 печенек среднего размера.

Тесто
3/4 чашки сахарного песка
2 чашки муки
1 и 1/2 чайной ложки разрыхлителя
1/4 чайной ложки соли
1/2 чашки (100 грамм) сливочного масла, размягченного
1 большое яйцо
2 столовые ложки воды
1/2 чайной ложки экстракта лимона

Начинка
4 столовые ложки сливочного масла
1/2 чашки полусладкой шоколадных капель
1/2 чайной ложки ванильного экстракта
1/2 чашки муки

Для теста добавить в чашу миксера сухие ингредиенты: сахар, муку, соль и разрыхлитель (вы также можете использовать ручной миксер). Перемешать.

Добавить сливочное масло и растереть туками, пока смесь не станет напоминать песок. Добавить яйца, воду и экстракт лимона. Замесить тесто до получения гладкого шара. Сплюснуть в диск и завернуть в полиэтилен. Охладить, пока он не остынет, но не станет твердым, минимум на 1 час.

Для начинки поставить кастрюлю на плиту и растопить сливочное масло для начинки брауни. Как только масло растает, добавить шоколад и ванильный экстракт. Постоянно помешивать, пока шоколад не растает. Когда шоколад растает, снять с огня и добавить муку. Отложить в сторону и раскатывать тесто для печенья.

Достать тесто из холодильника. Разделить тесто и начинку на 4 равные части.

Разогреть духовку до 375 F. Застелить большой противень пергаментной бумагой и смазать растительным маслом и антипригарным спреем для выпечки.

Для формовки печенье раскатать каждую часть теста в полосу размером 4 x 12 дюймов. Выложить начинку и размать по всей длине. Сложить каждую полоску по длине и защипить края. Аккуратно приплюснуть каждый брусок кончиками пальцев и разрезать на 10–12 треугольников. Переложить печенье на подготовленный большой противень.

Выпекать 10–12 минут. Выложить печенье на решетку, чтобы оно полностью остыло. Хранить их при комнатной температуре в герметичном контейнере в течение 2–3 дней.


Idea comes from Black and white hamentaschen

No comments: