March 08, 2024

Traditional Jewish Cinnamon Cookies (Zemelach)

Yields 2 dozens 2-bites cookies

1 egg
1/2 cup butter (about 100 gram), room temperature
1/2 cup sugar
1 teaspoon vanilla essence
1 tablespoon sour cream
2 cups all-purpose flour (I used 1 & 1/2 cup all-purpose flour + 1/2 cup whole wheat white flour)
1/2 teaspoon baking powder
Sprinkling mix
3 tablespoons light brown sugar
1 tablespoons cinnamon
A couple dashes of cayenne pepper


Preheat oven to 350 F (180 C). Cut a parchment paper 9 x 15-inc. for the baking sheet the same size. Lightly grease with vegetable oil, non-stick baking spray, and flour.

To sprinkle, mix all ingredients and set aside on a kitchen counter.

Place the sugar, butter, and vanilla extract in the large plastic bowl and beat with a fork until all combined, approximately 2-3 minutes. Add the egg and sour cream, and mix again. Spoon the flour into a measuring cup and level it off with a knife. Add baking powder to flour and mix well with wet ingredients until a very soft dough will be formed.

Place a dough on a prepared parchment paper and roll out into a rectangle 9 x 15-inc. Sprinkle with a cinnamon-sugar mixture and cut into diamonds. Carefully transfer paper with cookies on a baking sheet.

Bake in a well-heated oven for 15-20 minutes. Remove from the oven and cool completely. Store in an airtight container for 2-3 days.


Традиционное еврейское печенье с корицей (Земелах)

На 24 печенья средней величины

1 яйцо
1/2 чашки сливочного масла (около 100 грамм), комнатной температуры
1/2 чаки сахара
1 чайная ложка ванильной эссенции
1 столовая ложка сметаны
2 чашки муки (я использовала 1 и 1/2 чашки белой муки + 1/2 стакана цельнозерновой белой муки)
1/2 чайной ложки разрыхлителя
Посыпочная смесь
3 столовые ложки светло-коричневого сахара
1 столовая ложка корицы
Пара щепоток кайенского перца

Разогреть духовку до 350 F (180 C). Вырезать пергаментную бумагу размером 22 x 38 см для противня. Слегка смазать растительным маслом, антипригарным спреем для выпечки и посыпать мукой.

Для посыпки смешать все ингредиенты и оставить на кухонном столе.

Выложить сахар, масло и ванильный экстракт в большую пластиковую миску и взбить вилкой до однородной массы, примерно 2–3 минуты. Добавить яйцо и сметану, еще раз перемешать. Отмерить муку, добавить разрыхлитель и хорошо смешать с влажными ингредиентами, пока не получится очень мягкое тесто.

Выложить тесто на подготовленную пергаментную бумагу и раскатать в прямоугольник размером 22 x 38см. Посыпать смесью корицы и сахара и нарезать ромбиками. Аккуратно перенесте бумагу с печеньем на противень.

Выпекать в хорошо разогретой духовке 15-20 минут. Вынуть из духовки и полностью остудить. Хранить в герметичном контейнере 2-3 дня.

 
Original recipe comes from 
    
        

No comments:

Post a Comment