Yield 1 serving (2 large patties)
1 cup of chicken, cooked and shredded in a bowl of the food processor
1 large egg
1/8 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon paprika or harissa
1/2 teaspoon oregano
1/2 cup cheese, thinly shredded (I used mozzarella and parmesan)
Salt to taste
1 teaspoon vegetable oil + more if needed for frying
Mayonnaise for spreading
Topping
Pickled onion, cabbage
Avocado, sliced
Fresh herbs for sprinkling
In a medium bowl, mix bits of chicken, egg, spices, and cheese. Using your hands, make 2 large patties. Set aside.
Heat the vegetable oil in a large frying pan and fry the patties to a golden brown color on both sides. Place on paper towels for a couple of minutes.
Spread mayonnaise on the top of the patties, and place on a serving plate. Put avocado, pickled onions, or cabbage on top and sprinkle with fresh herbs.
Serve immediately.
Куриные бургеры с добавками (рецепт из остатков)
Выход: 1 порция (2 больших бургера)
1 чашка курицы, приготовленной заранее и измельченной в чаше кухонного комбайна
1 большое яйцо
1/8 чайной ложки молотого черного перца
1/4 чайной ложки паприки или хариссы
1/2 чайной ложки сухого орегано
1/2 чашки сыра, мелко натертого (я использовала моцареллу и пармезан)
Соль по вкусу
1 чайная ложка растительного масла + больше, если нужно для жарки
Майонез для намазывания
Для верха
Маринованный лук или капуста
Авокадо, нарезанный
Свежая зелень для посыпки
В средней миске смешать кусочки курицы, яйцо, специи и сыр. Руками слепить 2 больших бургера. Отложить в сторону.
В большой сковороде разогреть растительное масло и обжарить быргеры до золотистого цвета с обеих сторон. Выложить на бумажные полотенца на пару минут.
Сверху промазать бургары майонезом и выложить на сервировочную тарелку. Сверху выложить авокадо, маринованный лук или капусту и посыпать свежей зеленью.
Подавать немедленно.
Recipe from Isabella Escobar from Colombia
No comments:
Post a Comment