March 31, 2007
Russian potato salad
Russian potato salad
3 medium size potatoes, 1 cup canned peas, 2 medium size carrots, 2 medium size beet roots, 1 small onion, 2 tablespoons olive oil.
Dressing: 1/2 cup mayonnaise, 1 teaspoon Dijon mustard, 2 teaspoon fresh lemon juice, 3/4 teaspoon salt. Mix everything together until smooth.
Boiled beet roots, potato, and carrots in a slightly salted water. When they are ready, drain the water, peel off the skin and dice potato, beets, and carrots into 1/2-inch cubes. Also dice the onion. Heat olive oil in a pot. Add the potatoes and peas and sweat gently for about 5 minutes. Remove from heat and set aside for at least 10 minutes to cool down. Mix everything together in a medium bowl. Add dressing to the vegetables and stir gently to coat evenly. Cover and chill 2 to 4 hours. Makes 6-8 servings.
Русский картофельный салат.
3 средней величины картошки, 1 чашка консервированного зеленого горошка, 2 средних буряка, 1 маленькая головка лука, 2 столовые ложки оливкого масла, 2 среднех величины морковки.
Заправка: 1/2 чашки майонеза, 1 чайная ложка американской горчицы, 2 чайные ложки лимонного сока, 3/4 чайной ложки соли. Перемешать все до получения однородной массы.
Сварить в подсоленной воде буряк, картошку и морковку. Слить воду, снять кожуру и нарезать на мелкие кубики. Мелко нарезать лук. Нагреть оливковое масло в сковороде и положить в нее мелкие кубики картошки и горошек. Поджарить помешивая в течении 5 минут. Снять с огня и дать остыть в течении 10 минут. Смешать все овощи в глубокой салатнице и полить приготовленной заправкой. Добавить соли по вкусу. Все хорошо перемешать.
No comments:
Post a Comment