May 15, 2007
Lettuce with Oranges, Avocado & Shallot Vinaigrette
Lettuce with Oranges, Avocado & Shallot Vinaigrette
4 servings:
2 medium oranges, 1 head green romain lettuce, 1 medium shallot, finely diced; 1 large or 2 small avocados, peeled, pitted and diced; salt, pepper, 1/4 cup of extra-virgin olive oil, 2 teaspoons white wine vinegar
Combine the oil, vinegar, shallot, salt and pepper to taste.
Using a paring knife, carve away the skin of an orange and finely dice. Inspect the lettuce: trim or discard bruised or damaged inner leaves. Cut Romaine lettuce into medium-size pieces. Combine lettuce, oranges bites, and avocado in a salad bowl and toss thoroughly. Pour a prepared dressing over and toss again. Taste and correct the oil, vinegar, or salt.
Салат из авокадо и апельсин
На 4 порции
2 средних по размеру апельсина, 1 головка зеленого салата ("romain lettuce"), 1 небольшая луковица, 1 большой или 2 маленьких плода авокадо, соль, перец, 1/4 чашки оливкового масла, 2 чайные ложки белого уксуса.
Мелко нарезать лук и перемешать с оливковым маслом, уксусом, щепоткой соли и перца. Дать соусу постоять 10 минут. За это время очистить апельсины от кожуры и мелко нарезать. Нарезать зеленый салат, авокадо очистить от кожуры и порезать на небольшие кубики. Все смешать, залить соусом и если необходимо добавить соли и перца.
Recipe from "The Zuni Cafe Cookbook" by Judy Rodgers
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment