November 02, 2012

Russian Potato Salad Olivier


Russian Potato Salad Olivier.

This a post about my favorite salad, which we used to make very often in Russia and America. It's kind of signature dish from Soviet Union. Everybody loves it and everybody knows how to do it. It's easy and delicious.  I think, it's one of the reasons, many americans have already adopted such simple Soviet delicatecy.  I found this post on Internet and would like to share with you. Believe me, it's quite interesting to know how americans make our favorite salad.

Салат "Оливье"

На 12 порций

4 картофелины Yukon Gold, вареные, очищенные, нарезанные кубиками (около 2 кг)
3 большие моркови, вареные, очищенные, нарезанные кубиками
4 сваренных вкрутую яйца, нарезанные кубиками
1 банка консервированного горошка (примерно 2 стакана)
3 больших соленых огурца, нарезанные кубиками
400-400 грамм вареного куриного филе, нарезанного кубиками
майонез, по вкусу (возможно, потребуется 1 - 1 1/2 чашки)
соль и перец

Перемешать все ингридиенты, добавить майонез и хорошо перемешать. Дать постоять 30-40 минут перед подачей на стол.

No comments:

Post a Comment