Crunchy Brussels Sprouts Salad
Makes 10 to 12 servings
1 cup walnuts, chopped
1/4 cup olive oil
2 pounds Brussels sprouts, trimmed and thinly sliced
1 cup red onion, finely chopped
1/2 teaspoon ground nutmeg
kosher salt
ground black pepper
1 cup dried cranberries
2 teaspoons lemon juice (optional)
In large, dry skillet, toast walnuts over medium heat, tossing, about 5 minutes. Set aside and reserve pan.
Using the same pan, warm oil over medium-high heat until it shimmers. Add Brussels sprouts, onion, nutmeg, and salt and pepper to taste. Cook, stirring, until Brussels sprouts are wilted, 2 to 3 mintes. Remove from heat. Add dried cranberries and reserved walnuts. Toss to combine and transfer to a serving bowl. If you need, add lemon juice. Serve warm
Салат из брюссельской капусты.
На 10-12 порций.
1 чашка грецких орех, мелко нарезанных
1/2 чашки оливкового масла
1 кг Брюссельской калусты, мелко нарезанной
1 чашка мелко нарезанного сладкого красного лука
1/2 чайной ложки натертого мускатного ореха
соль
черный перец
1 чашка сухой клюквы
2 чайной ложки лимонного сока
Выложить грецкие орехи в большую сковороду и поджарить в течении 5 минут. Выложить орехи в небольшую миску. В ту же сковороду добавить оливковое масло и нагреть его на среднем огне. Добавить брюссельскую капусту и лук и жарить 2-3 минуты, помешивая. Выложить капусту и лук в салатницу, добавить орехи и клюкву. Посолить и поперчить. если нужно добавить лимонный сок. Подавать теплым.
Recipe from "Oprah"-magazine November 2013
No comments:
Post a Comment