November 02, 2013

Russian style Mushroom pie

Russian style Mushroom pie

Dough I:

1 & 1/2 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 cup (8 tablespoons) margarine, melted
1/2 cup sour-cream

Dough II:

1 cup Crème fraîche or sour cream
1 egg
3 tablespoons all-purpose flour
1/2 teaspoon salt
2 gloves garlic, minced

Filling:
1 pound fresh mushrooms, sliced
2 tablespoon butter

To prepare the base (dough I): combine the flour, baking powder and salt in a bowl. Add the melted margarine and sour cream. Use a spoon and then your hands to stir the mixture until it comes together into a ball. Leave the dough for 30 minutes to rest.

To make the filling: in a large sauté pan melt butter on medium heat. Add mushrooms, stir to coat with the butter. Increase the heat to high, stirring constantly until the moisture the mushrooms has released and evaporated, 7-10 mintes. Remove from heat.

While the mushrooms are cooking, roll out one disk of the pie dough into a rough 13-inch circle on a lightly floured surface. Transfer the dough to a 9-inch pie dish.

To prepare the dough II: in bowl, whisk together the sour cream, egg, salt garlic and flour.

Add the mushroom mixture to a pie shell and pour dough II.

Bake at 350 degrees F about 40 minutes. For best results, let pie cool to room temperature before serving to let the filling thicken properly.

Store pie in the fridge. If desired, reheat pie at microwave oven.



Пирог с грибами.

Тесто I

1 & 1/2 чашки муки
1 чайная ложка разрыхлителя
1/2 чайной ложки соли
1/2 чашки (8 столовый ложек) маргарина
1/2 чашки сметаны

Тесто II

1 чашка сметаны
1 яйцо
3 столовых ложки муки
1/2 чайной ложки соли
2 зубца чеснока, мелко порезанного

Начинка

1/2 кг свежих грибов
2 столовых ложки сливочного масла

Приготовить тесто для основы пирога. Смешать муку, разрыхлитель и соль. Добавить растопленный маргарин и сметану. Замесить тесто и оставить отдыхать на 30 минут.

Приготовить начинку из грибов. Нарезать грибы. Нагреть масло в сковороде и выложить в нее грибы. Помешать и жарить на среднем огне до того, как все жидкость испорится, приблизительно 7-10 минут. Снать с огня и дать остынуть.

Приготовить тесто для верха, смешав сметану, яйцо, муку, соль и чеснок.

Тесто для основы раскатать в круг диаметром 26 см и выложить в приготовленную форму диаметром 18-20 см. Выложить на тесто грибы и залить вторым тестом. Нагреть духовку до 350 Фаренгейтов и печь 40 минут, до полной готовности. Вынуть из духовки и дать полностью остынуть. Хранить пирог в холодильнике, если нужно подогреть в микроволновой плите.


No comments:

Post a Comment