December 25, 2015

Hawaiian Coleslaw


Hawaiian Coleslaw

500 gramm sliced green cabbage
500 gramm sliced red cabbage
1 red bell pepper, diced (I took orange one)
1/2 red onion, diced
2 scallions, thinly sliced
2 Tablespoons chopped fresh basil
2 cups pineapple chunks (fresh or canned)
3/4 cup candided whole or silvered almonds (optional)

Dressing
1/3 cup olive oil
1/3 cup vinegar
2 tablespoons honey
2 teaspoons kosher salt or to taste
1/4 teaspoon grounded black pepper

In a large bowl, combine cabbages, red pepper, onion, scallions, and basil.
Dressing: in a medium saucepan, combine dressing ingredients; bring to boil. Pour hot dressing over cabbage mixture, toss well. Cover and refrigerate until serving time. Toss colespaw with pineapples and almonds shortly before serving.


Капустный салат по гавайски

500 грамм нашинкованной зеленой капусты
500 грамм нашинкованной красной капусты
1 красный сладкий перец, мелко нарезанный
1/2 красного лука, мелко нарезанного
2 стебля зеленого лука
2 столовые ложки мелко нарезанного базилика
2 чашки кусочков ананаса (свежего или консервированного)
3/4 чашки миндальных орех

Соуз-заправка

1/3 чашки оливкового масла
1/3 чашки уксуса
2 столовые ложки меда
2 чайные ложки соли  или по вкусу
1/4 чайной ложки молотого черного перца

В большой миске смешать 2 вида капусты, сладкий перец, лук, зеленый лук и базилик. В небольшой кастрюле смешать все составляющие соуса и довести на огне до закипания. Снять с огня и залить салатную смесь. Поставить в холодильник. Перед подачей на стол заправить ананасом и орехами. Все хорошо перемешать.

Recipe comes from "The Silver platter" by Daniella Silver and Norene Gilletz


No comments: