January 24, 2016
Apple and almond breakfast muffins
I had never tried combination of almond meal and apple. Now I know it create a delicate structure and absolutely delicious taste.
Apple and almond breakfast muffins (tweaked version)
Male 12 medium size muffins
1 & 1/4 cup all-purpose flour
1/2 cup almond flour
1/2 cup sugar
2 teaspoons baking powder
1 & 1/2 teaspoon ground cinnamon
finely grated zest and lemon juice of 1/2 lemon
Large pinch fine salt
2 teaspoons vanilla extract
1 stick unsalted butter (115 gramm), melted and cooled
2 large eggs, lightly beaten
1 apple, peeled, cored and cut into small pieces
Handful sliced almonds
1-2 tablespoons light brown sugar
Preheat oven to 350F
Place the flour, almond meal, sugar, baking powder, cinnamon, lemon zest and salt in a bowl and mix well. In a separate bowl, mix vanilla extract, lemon juice, melted butter, eggs and 3/4 cup warm water ( I did not add 3/4 cup of water). Add the wet ingredients to the dry ones and mix with wooden spoon, then add the apple and gently stir to combine. Spoon the batter into the prepared pan, filling each cup to about 3/4 full.
Bake 25-30 minutes or until a skewer inserted in the center of muffin comes out clean.
Яблочно-миндальные кексы
На 12 среднего размера кексов
1 + 1/4 чашки муки
1/2 чашки муки из миндаля
1/2 чашки сахара
2 чайные ложки разрыхлителя
1 + 1/2 чайные ложки корицы
ведра и сок из половины свежего лимона
щепотка соли
2 чайные ложки ванильного экстракта
8 столовых ложек сливочного масла, растопленого и охлажденного
2 яйца
1 яблоко, очищенное и порезанное на мелкие кусочки
кусочки миндаля
1-2 столовые ложки коричневого сахара
Нагреть духовку до 350Ф
В больсой посудине смешать муку, миндальную муку, сахар, разрыхлитель, корицу, лимонную цедру и соль. Хорошо перемешать. В другой посуде перемешать ванильный экстракт, лимонный сок, сливочное масло, яйца и 3/4 чашки (180 мл) воды (я не брала воду). Добавить смесь к сухим ингридиентам, перемешать. Положить кусочки яблок в тесто и перемешать.
Печь 25-30 минут. Проверить лучинкой готовность кексов.
Original recipe appears in book "When Katie ate" by Katie Quinn Davies
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment