January 30, 2016

Mushrooms on toast with walnuts and goat cheese


Easy, healthy, delicious and quite satisfying. Good for daily menu.

Mushrooms on toast with walnuts and goat cheese

Serves 2

1 tablespoon olive oil
2 large handful mushrooms, cleaned and sliced
sea salt and freshly ground black pepper
1 tablespoon butter
small handful walnuts, roughly chopped
3 sprigs thyme
2 thick slices crusty bread
1 large clove garlic, peeled and halved lengthwise
3 oz soft goat cheese
extra virgin olive oil, for drizzling
small handful flat-leaf parsley leaves ( I used green onions)

Pour the olive oil into a heavy-bottom skillet and warm gently over medium heat for 30 seconds. Add the mushrooms, season lightly with salt and fry about 5 minutes, stirring occasionally. Add the butter, walnuts and thyme, toss to combine, then fry for further 5 minutes until mushrooms are golden brown and cooked through.

Toast bread, then rub one side with half a garlic clove and spread thickly with goat cheese.

Pile the mushrooms on top, drizzle with extra virgin olive oil, then season with little more salt and pepper. Finish with a scattering of parsley.


Бутерброды с жареными грибами, грецкими орехами и мягким козим сыром

На 2 порции

1 столовая ложка оливкового масла
2 больших гриба, помыть и нарезать на средние кусочки
морская соль и черный перец
1 столовая ложка сливочного насла
2-3 стиливых ложки грецких орех, мелко порезанных
3 веточки тмина
2 толстых куска хлеба
1 большой зубец чеснока
80 грамм мягкого козьего сыра

Нагреть оливковое масло в сковороде в течении 30 секунд. Добавить грибы, посолить и поперчить и жарить в течении 5 минут. Добавить сливочное масло, тмин и грецкие орехи. Жарить еще 5 минут.

Положить хчеб в тостер и поджарить. Вынуть из тостера и натереть чесноком. Намазать сыром и положить наверх поджаренные грибы и орехи. Если нужно еще посолить и поперчить.  По желанию верх полить оливковым маслом и посыпать петрушком (я использовала зеченый лук).


Recipe comes from "When Katie ate" by Katie Quinn Davies

No comments: