August 08, 2016

Carrot-Cheese Herring Pate


Good on any type of bread, bagels and matzos.

Carrot-Cheese Herring Pate

2 medium carrots, boiled, peeled and cut into large chunks
6 oz. Atlantic herring in oil (from Russian Store and it's kosher)
1/2 cup (8 tablespoons) butter, room-temperature
4 oz. (1 package) The Laughing Cow Cheese Wedges, peeled and cut  into large chunks

Place all ingredients into food processor and process for 1-2 minutes until smooth pate. Put into nice jar and refrigerate for a couple hours. It's ready to be served on bread, bagels, and matzos.


Селедочное масло с морковью

2 средние моркови, сваренные, очищенные от кожуры и порезанные на несколько кусков
180 грамм Атлантической селедки в масле
1/2 чашки сливочного масла комнатной температуры
115 грамм плавленного сыра (The Laughing Cow Cheese Wedges), очищенного от фольги и нарезанного на куски

Все сложить в чашу кухонного комбайна и перемолоть  до получения пасты. Поставить в холодильник на 2-3 часа и подать к столу. Прекрасно мажется на хлеб, бублики и мацу.


Recipe comes from Russian newspaper "Vmeste"

No comments: