August 08, 2016
Fried Mushroom Buckwheat Soup
Makes 5-6 portions
1 tablespoon olive oil
1 medium sweet onion, peeled and chopped
900 ml vegetable stock
1 large carrot, peeled and cubed
2 large potatoes, peeled and cut into medium chunks
3 extra-large white mushrooms, medium sliced
3 tablespoons dry buckwheat toasted groats (kasha)
1 & 3/4 cups water room-temperature
1/2 teaspoon garlic chili sauce
2 tablespoons finely chopped parsley
Salt and pepper to taste
Coat the bottom of the pan with olive oil. Heat the pan on medium high heat until the oil is shimmering. Add the chopped onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan and let cook, stirring occasionally for 8-10 minutes. Add a little bit of salt and pepper.
While onions saute, bring to a boil a vegetable stock; then reduce heat to maintain a steady simmer. Add carrots and potatoes. Simmer for 10-15 minutes
Clean and slice mushrooms, add to onions and fry for 5-7 minutes. Add onion-mushrooms mixture to stock with veggies and continue to simmer more 5-7 minutes.
While soup simmers, take dry small frying pan, add dry buckwheat groates and heat for 3-5 minutes. Buckwheat should be fried a little bit. Take off the frying pan from the heat and add buckwheat to a soup. Taste, add salt, pepper, chili-garlic sauce and chopped parsley. Add water and simmer for more 10-15 minutes. Taste again and adjust salt and pepper. Soup is ready. Soup tastes the best on next day.
Суп с жареными гречкой и грибами
На 5-6 порций
1 столовая ложка оливкового масла
1 средняя луковица, очищенная и мелко нарезанная
900 мл вегетарианского бульона
1 большая морковь, очищенная и мелко нарезанная
2 больших картофелины, очищенные и нарезанных на небольшие куски
3 столовых ложки сухой гречки
1 & 3/4 чашки воды, комнатной температуры
3 очень больших белых гриба, нарезанных на тонкие пластины
1/2 чайной ложки острого соуса Chili-garlic sauce
2 столовых ложки мелко нарезанной петрушки
Саль и перецпо вкусу
В небольшой сковороде нагреть оливковое масло, добавить нарезанный лук и пассеровать на среднем огне 8-10 минут. Пока жарится лук, нагреть до кипения бульон, добавить в него морковь и картофель и кипятить на маленьком огне 10-15 минут.
Добавить нарезанные грибы в лук и жарить еще 5-7 минут. Добавить луковую массу в бульон и дать покипеть еще 5-7 минут. Тем временем взять сухую маленькую сковородку нагреть и насыпать сухую гречку. Жарить 3-5 минут до появления жаренного запаха. Засыпать жаренную гречку в суп. Добавить острый соус, петрушку и воду, попробовать на соль и перец. Если нужно добавить и дать покипеть еще 10-15 минут. Суп готов и особо хорош на следующий день. Подать со свежим хлебом.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment