August 19, 2016
Summer zucchini apple warm salad
Yield: 5-6 servings
1 medium onion, chopped
2 large carrots, peeled and cut into small cubes
6 cups zucchini, cut into medium cubes
1 large yellow or red pepper, cut into medium cubes
1 medium apple, peeled, cored and grated on a large holes of the grater
1/3 cup ketchup
Salt to taste
Dash of cayenne pepper
1 teaspoon minced ginger (optional)
Vegetable oil for frying
Coat the bottom of the pan with 1 tablespoon vegetable oil. Heat the pan on medium high heat until the oil is shimmering. Add the chopped onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan and let cook for 5-8 minutes, stirring occasionally.
Sprinkle with salt and add carrots. Continue to saute for more 8 minutes. Add 2 tablespoons vegetable oil and zucchini, mix everything very well to coat the mixture with oil. Sprinkle with salt and saute for 8-10 minutes.
Finally add pepper, apple and ketchup. Mix everything very well, check for salt and saute for more 5-8 minutes. If you like ginger, please, add it. It's quite important not to overoil the dish. Don't use a lot of oil, because it might became soggy later. Add cayenne pepper.
Take the pan off the heat, close the lid and leave for 30 minutes to cool to a room temperature. Serve warm. The salad might be reheated in microwave oven for 1-2 minutes.
Serve with mashed potato or meat. I prefer just with sour cream on a top.
Теплый салат с кабачками и яблоком
На 5-6 порций
1 средняя головка лука, мелко нарезанная
2 больших моркови, очищенной от кожуры и нарезанной на мелкие кубики
6 чашек кабачков, нарезанных на средние кубики
1 большой желтый или красный сладкий перец, нарезанный на средние кубики
1 среднее яблоко, очищенное от кожуры и натертое на крупной терке
1/3 чашки кетчупа
Соль по вкусу
Щепотка жгучего красного перца
1 чайная ложка имбиря-пюре (по желанию)
растительное масло для жарки
Налить 1 столовую ложку растительного масла в глубокую большую сковороду, нагреть и добавить нарезанный лук. Помешать и дать потушиться 5-8 минут. Посыпать немного соли, добавить морковь и продолжать тушить еще 8 минут.
Добавить 2 столовые ложки растительного масла и кабачки, все хорошо перемешать. Посолить и тушить еще 8-10 минут.
В конце добавить сладкий перец, яблоко и кетчуп. Все хорошо перемешать, проверить на соль, добавить немного жгучего красного перца и по желанию имбирь. Жарить еще 5-8 минут.
Очень важно не добавлять много растительного масла, так как позже овощи просто будут плавать в масле, что очень не вкусно.
Снять с огня сковороду, накрыть крышкой и дать постоять 30 минут. Салат должен остынуть.
Подавать в теплом виде. Салат можно разогреть в микроволновой печке за 1-2 минуты.
No comments:
Post a Comment